"Türkiye'de Demokrasi, İnsan Hakları ve Ekonomik Refah" Paneli

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, çözüm süreciyle ilgili son günlerde yaşanan gelişmelerin umut verici olduğunu belirterek "Türkiye 2023 hedefine ulaşmak için barış toplumunu tesis etmeli" dedi.

"Türkiye'de Demokrasi, İnsan Hakları ve Ekonomik Refah" Paneli
"Türkiye'de Demokrasi, İnsan Hakları ve Ekonomik Refah" Paneli
GİRİŞ 03.03.2015 18:24 GÜNCELLEME 03.03.2015 18:24

Rektör Çelik, Uşak Üniversitesi ile MÜSİAD Uşak Şubesi işbirliği ile düzenlenen "Türkiye'de Demokrasi, İnsan Hakları ve Ekonomik Refah" panelinin açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm sürecinde gelinen noktaya işaret eden Çelik, "Bugünlerde çözüm süreci ile ilgili çok güzel gelişmeler var. Dönüp geriye baktığımızda terörle mücadele için devletimizin kasasından yaklaşık 350 milyar dolar çıktı, binlerce insanımızı kaybettik. Terörün demokrasimizin gelişmesine hep olumsuz etkileri oldu" diye konuştu.

Türkiye'nin her on yılda bir askeri darbeyle geriye gittiğine vurgu yapan Çelik, "Ülkemizde on iki yıldır tek başına iktidar olmasına rağmen askeri ve bürokratik vesayet girişimlerine tanık olduk. Artık o günleri geride bıraktık. Umut ediyorum ki bu güzel gelişmeler neticeye ulaşacak. Türkiye 2023 hedefine ulaşmak için her alanda barış toplumunu tesis etmeli" ifadelerini kullandı.

Panelde daha sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek ve Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanel Demirel sunumlarını yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi