Tekirdağ'da, iş kazaları protesto edildi

DİSK, KESK, TMMOB ile Türk Tabipleri Birliği (TTB) Tekirdağ şubeleri, iş kazalarını protesto etti.

Tekirdağ'da, iş kazaları protesto edildi
Tekirdağ'da, iş kazaları protesto edildi
GİRİŞ 03.03.2015 18:35 GÜNCELLEME 03.03.2015 18:35

Cemal Polat, Tuğlalı Park'ta toplanan sendika üyeleri adına yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl binlerce iş kazası yaşandığını ve birçok kişinin bu kazalar sonucu yaralandığını ve hayatını kaybettiğini söyledi.

3 Mart 1992'de Zonguldak Kozlu'da yaşanan ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yıl dönümünü, "İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü" olarak ilan ettiklerini ifade eden Polat, 2013 yılından bu yana her yıl bu konuya dikkat çekmeye çalıştıklarını vurguladı.

İş sağlığı ve iş güvenliğinin bütün çalışanları ilgilendiren, çalışma yaşamının en temel unsurlarından biri olduğunu dile getiren Polat, şöyle konuştu:

"İş sağlığına ve iş güvenliğine ilişkin göstergeler, temel insan hakları, çalışma yaşamı ve ülkelerin gelişmişliklerine ilişkin önemli göstergeler sunmaktadır. Türkiye'de yasal düzenlemelerdeki yanlışlıklar iş kazalarına neden oluyor. İş güvencesinin azalması, esnek çalışma biçimleri, çalışma koşullarının ağırlaşması, özelleştirme, sendikasızlaştırma ve taşeronlaştırmanın yaygınlaşması, sosyal güvenlik ve güvenceden yoksun kayıt dışı işçilik ve çocuk işçi çalıştırma iş cinayetlerinin başlıca nedenidir."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık