"Türkiye ve Balkanlar’da Kadın" paneli

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, "Unutulmamalıdır ki İstiklal Savaşı'nın Nene Hatun'u, Halide Edip Adıvar'ı, Halime Çavuş'u, bizim kadınlarımızdır" dedi.

"Türkiye ve Balkanlar’da Kadın" paneli
"Türkiye ve Balkanlar’da Kadın" paneli
GİRİŞ 04.03.2015 10:32 GÜNCELLEME 04.03.2015 10:32

Pişkin, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde TÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezince TÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen panelde, kadınların yaşamda önemli bir konumda olduğunu söyledi.

Geçmişe dönerek Türkiye'ye bakıldığında, Anadolu kadınının, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki şahlanışına tanık olunacağını belirten Pişkin, "Anadolu kadını gerektiğinde cepheye koşup savaşmış, gerektiğinde kağnı arabalarıyla silah taşımış, gerektiğinde yaralı askerleri sarıp sarmalamıştı. Unutulmamalıdır ki İstiklal Savaşı'nın Nene Hatun'u, Halide Edip Adıvar'ı, Halime Çavuş'u, bizim kadınlarımızdır” diye konuştu.

Pişkin, kadının toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu dile getirdi.

Kadının ilerlemesinin, sosyal adaletin bir şartı ancak sadece bir kadın sorunu olmadığını ifade eden Pişkin, şunları kaydetti:

"Demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve bunun gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları ile büyük önem taşımaktadır."

TÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Zümrüt Boyacıoğlu ise cumhuriyetin ilanıyla kadınların çeşitli değerler kazandığını söyledi.

Kadınların toplumda çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını ve birçok sorunun kamuoyunca bilindiğini aktaran Boyacıoğlu, sorunların çözümü için daha fazla çaba harcanması gerektiğini kaydetti.

Panelde, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Yıldırım, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven ile Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Kurumu Genel Müdürü Uzman Pervin Hayrullah da sunum yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi