İmam Hatip Ortaokulu, hat sanatıyla buluştu

Antalya'daki Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu'ndaki mescitler ile Kur'an-ı Kerim ve Arapça sınıfları, hat sanatı örnekleriyle süslendi

İmam Hatip Ortaokulu, hat sanatıyla buluştu
İmam Hatip Ortaokulu, hat sanatıyla buluştu
GİRİŞ 04.03.2015 12:45 GÜNCELLEME 04.03.2015 12:45

Antalya'da bulunan Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu'ndaki iki mescit ile Kur'an-ı Kerim ve Arapça sınıfları, farklı tarzlardaki hat sanatı yazılarıyla süslendi.

Hattat Necmi Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların yaz aylarında tatile girmesi ile tasarım çalışması yürüttüklerini, iki ay süren çalışmalar neticesinde tamamlanan tasarımların nakkaş Ahmet Yalvaçlı tarafından mescitlere ve sınıflara nakşedildiğini ifade etti.

İmam hatip okullarında bir ilki uyguladıklarını, yapılan çalışmaların devlet ricali, okul yönetimi, veliler ve öğrenciler tarafından çok beğenilip takdirle karşılandığını vurgulayan Atik, şöyle konuştu:

"Hat sanatı ile yapılan süslemelerde öğrencilerin yaşlarına uygun renkli tasarımlar kullandık. Yazılan eserlerde de sevgi, dürüstlük, edep, dua, tespihat ve besmele gibi temaları işledik. Bu tür uygulamaların ülke genelindeki okullarda, cami ve halka açık mekanlarda yüzlerce yıllık mirasımızın hat sanatkarları tarafından yaygınlaştırılması, medeniyetleri oluşturan ilim, kültür ve sanat saçağının oluşmasını hızlandıracaktır."

Atik, herhangi bir tasarım ücreti alınmadan yapılan çalışmaların ülkenin bütün okullarında veya diğer iç ve dış mekanlarda tasarım bedeli alınmadan uygulayabileceklerini dile getirerek, böyle bir hizmeti vermekten mutluluk duyacaklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı