Aşçı adaylarına "tava ciğeri"nin incelikleri anlatıldı

Edirne Tava Ciğeri Derneği Başkanı Dinar, meslek lisesinde aşçılık eğitimi alan öğrencilere, tava ciğerinin yapımını uygulamalı anlattı

Aşçı adaylarına "tava ciğeri"nin incelikleri anlatıldı
Aşçı adaylarına "tava ciğeri"nin incelikleri anlatıldı
GİRİŞ 04.03.2015 12:47 GÜNCELLEME 04.03.2015 12:47

Edirne Tava Ciğer Derneği Başkanı Bahri Dinar, aşçı adaylarına tava ciğeri pişirmenin inceliklerini uygulamalı gösterdi.

Dinar ve Tava Ciğeri Marşı'nın bestekarı Beyazıt Sansı, Edirne Sadık Ahmet Mesleki Eğitim ve Teknik Anadolu Lisesinde aşçılık eğitimi alan öğrencilerle "Kariyer Günü" programında bir araya geldi.

Dinar, programdaki konuşmasında, son yıllardaki çalışmalarla tava ciğerinin dünyaya tanıtıldığını söyledi.

Okullarda tava ciğerinin anlatılması ve uygulamalı olarak pişirilmesinin, ciğerin akademik nitelik de kazandığını gösterdiğini belirten Dinar, "Son 5 yılda yaptığımız yoğun çalışmalarla tava ciğerini bilmeyen kimse kalmadı. Bunda en büyük pay Edirne'deki basın mensuplarınındır. Ben bu tanıtımda yüzde 10 kısmı taşıyan bir oyuncuyum" diye konuştu.

Sansı da tanıtımın Dinar ve arkadaşlarının çabalarıyla zirveye ulaştığını ifade ederek, "Ciğer, Bahri Dinar'ın piyasaya girmesi öncesinde de vardı ama ciğere rağbet yoktu. Hatta köfte pahallı, ciğer ucuzdu. Öyle özenli tanıtım yaptılar ki tava ciğer hak ettiği yere geldi" dedi.

Söyleşinin ardından öğrenciler, okulun Meriç Atölyesi'nde Tava Ciğer Marşı eşliğinde ciğer pişirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!