KTO'nun dış ticaret eğitimleri

Kayseri Ticaret Odası’nda (KTO) gerçekleştirilen dış ticaret eğitimlerinde başarılı olan 21 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

KTO'nun dış ticaret eğitimleri
KTO'nun dış ticaret eğitimleri
GİRİŞ 04.03.2015 12:55 GÜNCELLEME 04.03.2015 12:55

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'ndaki törene, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, eğitimci Dr. Mithat Altuntaş ve kursiyerler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Başkan Hiçyılmaz, ülkenin kalkınmasının ihracatla mümkün olacağını düşündüklerini belirtti.

Türkiye'de Turgut Özal ile ithalatın ihracatın ne olduğunun anlaşılır hale geldiğinin altını çizen Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"2002 yılından itibaren iktidara gelen AK Parti hükumetinin ihracatı 36 milyar dolardan 150 milyar dolarlara çıkardığını görüyoruz. Bu yeterli mi elbette değil. Hükumetin 2023 yılı için koymuş olduğu 500 milyar dolar hedefi var. Bu hedefe ulaşmak için bizim de çalışmamız gerekiyor. Kayseri’nin 2023 ihracat hedefini 7 milyar dolar olarak koyduk ama bunlar hedeftir, illaki olacak diye bir şey yok. İnsan kendine bir hedef belirler ve bu hedefe ulaşmak için elinden gelen gayreti gösterir. Biz de Oda olarak buna katkı sağlamak için, ihracatın artması için ihracatçının artması gerektiğini düşünüyoruz."

Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok işletmenin ihracat yapmak istediğini belirten Hiçyılmaz, "Biz dış ticaret konusunda sizleri yetiştirmek için eğitim düzenledik. Potansiyeli olan işletmeler sizleri istihdam etsinler dolayısıyla hem Kayseri hem ülke ihracatı artsın diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Hiçyılmaz'ın konuşmasının ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!