Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu genişletilmiş ilk toplantısını yaptı

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: - "Gaziantep'in geleceğinde genç girişimcilerin rolü büyük"

Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu genişletilmiş ilk toplantısını yaptı
Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu genişletilmiş ilk toplantısını yaptı
GİRİŞ 04.03.2015 16:34 GÜNCELLEME 04.03.2015 16:34

TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu, eski ve yeni icra komitesi üyelerinin katılımıyla genişletilmiş ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Gaziantep Ticaret Odası'ndan (GTO) yapılan açıklamaya göre, GTO Başkanı Eyüp Bartık, oda binasında gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasında, genç girişimcilerin şehrin geleceği için önemli olduğunu belirtti.

Gaziantep'in girişimci yetiştiren, girişimcilerin önüne açan önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Bartık,"Bu şehirde olmak, bu şehirde iş yapmak bizim için büyük bir avantaj. Bu avantajı iyi değerlendirip gençlerimizin önünü açmak, yeni vizyonlarla geleceği birlikte inşa etmeye çalışıyoruz. Gaziantep, dezavantajlarını avantaja çevirmeyi bilen bir şehirdir. Bu bağlamda genç girişimcilerden çok şey bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in ticaret, sanayi ve kültür alanında stratejik konumu bulunduğunu aktaran Bartık, şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde Gaziantep'in durumuyla ilgili çıkan dedikodulara açıklık getirmek istiyorum. Biz şehrimizi dedikodularla mı tanıyoruz, yoksa gerçekten bir şeylere hakim miyiz? Bunları incelememiz gerekiyor. Öncelikle Gaziantep İpekyolu üzerindeki en önemli ticaret, sanayi ve kültür başkentidir. Stratejik bir konumumuz var. Gaziantep'i merkeze alıp uçak mesafesinde bir çember çizdiğimizde 5 saatlik uçuş mesafesiyle dünyadaki 2 milyar insana ulaşabiliyoruz. Bu bizim gelecekteki potansiyelimizi gösteriyor. Bu avantajları iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum."

Bartık, şehrin sosyal konumuna da değinerek, Gaziantep'in yaşam kalitesi bakımından 36. sırada olduğunu, eğitimde ise istenilen yerde olmadığını kaydetti.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci de kurulun oluşumuna destek veren oda ve borsalara teşekkür etti.

Okutur, tecrübesini paylaştı

Toplantıda, Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, şirketinin kuruluşundan bugüne geldiği süreç hakkında bilgi verdi, başarının altındaki sırları anlattı.

Eski TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu'na onursal başkanlık unvanı, geçmiş dönem komite üyelerine ise teşekkür belgesi verildi.

Genç girişimcilerin gelişimi için emek verildiğini anlatan Konukoğlu, şunları belirtti:

"İlk günden beri genç girişimcilerin gelişimi için emekler verildi. Ben de buna elimden geldiğince katkı sağlamaya çalıştım. Dönemimdeki icra kurulu üyelerime teşekkür ediyor, mevcut üyelere başarılar diliyorum. Genç girişimcilere desteğimiz devam edecek."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!