Aydın'dan kısa kısa

ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu'nun Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi

Aydın'dan kısa kısa
Aydın'dan kısa kısa
GİRİŞ 04.03.2015 17:01 GÜNCELLEME 04.03.2015 17:01

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu'nca hazırlanan, Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi'nin (TUYUP), Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca uygun bulunduğu bildirildi.

Prof. Dr. Atilla Yüksel, Doç. Dr. Berrin Güzel ile Yrd. Doç. Dr Osman Çulha'dan oluşan proje ekibinin sunduğu teklif dosyasının, bakanlık tarafından eğitimler için uygun görüldüğü ifade edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın onay vermesinin ardından proje kapsamında akademik personel tarafından sektör çalışanlarına, kat hizmetleri, ön büro, servis, temel mutfak, bar, ileri mutfak, davranış, hijyen, iş sağlığı güvenliği, turizm İngilizcesi ve Almancası konularında eğitimlere başlanacağı aktarıldı.

Didim'de kaldırım işgaliyle mücadele

Didim Belediyesi tarafından hazırlanan, "Didim Belediyesi Yaya Kaldırımları Yönetmeliği" belediye meclis toplantısında kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yönetmelikle yayalara ayrılmış alanların işgal edilmemesinin amaçlandığını söyledi.

Yönetmeliğin hazırlanması sürecinde sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin de alındığını dile getiren Atabay, "İlçemizde kaldırımlar maalesef işgal altındadır. Yönetmeliğin hazırlanması gerek esnaf, gerekse de vatandaşlar tarafından bizden talep edildi. Şehrin düzeni, vatandaşların sağlık, esenlik ve huzur içerisinde hayatlarına devam edebilmeleri için, kaldırımları işgal edip yaya trafiğini engelleyen kişi ve tüzel kişilikler hakkında gerekli düzenlemeler yapılacak" diye konuştu.

Öğrencilerden Kayalı'ya teşekkür ziyareti

Uluslararası Gastronomi Festivali'nden madalya ile dönen Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kuşadası Turizm Fakültesi öğrencileri, belediye başkanı Özer Kayalı'yı makamında ziyaret etti.

İstanbul'da düzenlenen festivale 6 kişilik ekiple katılan öğrenciler, 9 bronz ve 3 gümüş madalya almayı başardıklarına işaret ederek, katkılarından dolayı Kayalı'ya teşekkür etti.

Kayalı ise, gençlerin başarısından gurur duyduklarını belirterek başarılarının sürmesini diledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi