Jandarma’dan miniklere trafik semineri

Şuhut İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik tim komutanlığı eğitim faaliyetleri kapsamında öğrencilere trafik semineri veriyor

Jandarma’dan miniklere trafik semineri
Jandarma’dan miniklere trafik semineri
GİRİŞ 04.03.2015 17:11 GÜNCELLEME 04.03.2015 17:11

Şuhut İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik tim komutanlığı eğitim faaliyetleri kapsamında öğrencilere trafik semineri veriyor.

Şuhut’a bağlı belde ve köylerde bulunan okullarda gerçekleştirilen eğitim semineri kapsamında öğrencilere temel trafik kuralları, trafik işaret ve levhaları, bisiklet ve motosiklet kullanımında dikkat edilmesi gerekenler ile yayaların uyması gereken kurallar anlatıldı.

Özellikle okul servisleri ile ilgili öğrencilerin istek ve şikayetlerinin dinlendiği seminerlerde emniyet kemeri, trafik kazalarının neden ve sonuçları ile ilgili video sunumu izletiliyor.

Şuhut'a bağlı İcikli köyü’nde düzenlenen seminerde konuşan Şuhut Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Assubay Kıdemli Başçavuş Nuri Ekmekçioğlu, "Ülkemizde her yıl bir milyonun üzerinde trafik kazası meydana geliyor ve bu kazalarda yaklaşık 3 bin 3 bin 500 vatandaşımızı kaybediyoruz" dedi.

Binlerce insanın da yaralanarak sakat kaldığını ve milyonlarca liralık da maddi zarar meydana geldiğini belirten Ekmekçioğlu, "Meydana gelen kazaların neredeyse tamamına yakını insan yani sürücü, yaya veya yolcu kusurlarından kaynaklanıyor. Bu kusurların da temelinde eğitimsizlik yatıyor. Bizde geleceğin sürücüleri olacak öğrencilere eğitim semineri vererek onları bilinçli yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'