Sorgun'da atık pil toplama kampanyası

Sorgun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen atık pil toplama kampanyası kapsamında pil toplayan 30 okula, 3 bin adet kitap hediye edildi.

Sorgun'da atık pil toplama kampanyası
Sorgun'da atık pil toplama kampanyası
GİRİŞ 04.03.2015 17:12 GÜNCELLEME 04.03.2015 17:12

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğaya bilinçsiz şekilde atılan pillerin, uzun süre kirlilik oluşturduğunu, insanların bu konuya hassasiyetle yaklaşmaları için kampanyayı başlattıklarını anımsattı.

Sorgun genelinde okullara, fotoğraf stüdyolarına, süpermarketlere ve halka açık yerlere 100 adet atık pil toplama kutusu konulduğunu anlatan Şimşek, şöyle devam etti:

"2010 yılında Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde başlattığımız kampanyaya özellikle okullarımız büyük ilgi gösterdi. 2013 yılında Sorgun genelinde 350 kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme gönderildi. 2014 yılında bu kampanyamız devam etti. Biz de belediye olarak bu kampanyaya ilgi gösteren okullarımızı ödüllendirmek istedik. Bunun üzerine Dünya Klasikleri, Türk Klasikleri, hikayeler ve romanlardan oluşan 3 bin adet kitabı ilçe merkezimizde ve beldelerimizde bulunan toplam 30 okula hediye ettik. Her okula 100 kitap verdik. Bunun yanı sıra 2 bin adet de kalem dağıttık."

Şimşek, kampanyaya esnaf ve vatandaşların da ilgi göstermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık