İsrail'den sürpriz 'Mavi Marmara' teklifi

Mavi Marmara konusunda köşeye sıkışan İsrail, Musevi bir işadamı aracılığıyla ulaştığı mağdur avukatlarına, sürpriz bir teklite bulundu.

İsrail'den sürpriz 'Mavi Marmara' teklifi
İsrail'den sürpriz 'Mavi Marmara' teklifi
GİRİŞ 05.03.2015 05:21 GÜNCELLEME 05.03.2015 05:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İsrail, bir aracı vasıtası ile Mavi Marmara mağdurlarının avukatlarına, Gazze’deki ablukayı gevşetecek ''Yeşil Hat'' (greenline) ve katliam mağdurlarına 1 milyar dolarlık tazminat ödeme teklifinde bulundu.

Mersin limanında kurulması teklif edilen ''Yeşil Hat''tın Türkiye’den Gazze’ye giden malların İsrail gümrüklerine takılmadan ve ambalajları yırtılmadan yerine ulaşmasını sağlayacağı da taahhüt edildi.

Mavi Marmara mağdurları için 1 milyar dolar tazminat teklifinde de bulunan aracı, avukatların ''Mavi Marmara üzerinden pazarlık yapmayacaklarını'' beyan etmeleri üzerine, İsrail’in bu bedel karşılığında ne talep ettiğini açıklamadı.

AMAÇ DAVADAN VAZGEÇİRMEK

İsrail’in teklifi yaklaşık 3 ay kadar önce Türkiye’de yaşayan Musevi asıllı önemli bir işadamı vasıtasıyla Mavi Marmara mağdurlarının avukatları aracılığıyla İHH’ya iletildi. Görüşme önerisinin ''Gazze’ye yönelik abluka ve ticari öneri'' adı altında getirildiğini belirten Avukat Cihat Gökdemir, gelen aracının Gazze üzerindeki ablukanın gevşetilmesini kendilerine ilettiğini, kendilerininse ''Gazze ablukası pazarlık konusu yapılamaz. Kayıtsız şartsız abluka kaldırılmalıdır'' dediğini söyledi.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 13
  • Capan 9 yıl önce Şikayet Et
    Alin parayi kapatin cenenizi yanii
    Cevapla
  • Yalan 9 yıl önce Şikayet Et
    İsraile 65 milyon dolar israil lobisi diye el altından para aktardılar akp yalanlayamadı belgeleri duruyor.
    Cevapla
  • Türkiye'deki Museviler 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu işlere sakın ola ki karışmasınlar.Sizin ülkeniz burasıdır.Akıllı olun ve ülkenizin arkasında durun.Kraliçenin eteğine gidip yapışırsanız muameleniz günün sonunda ona göre olur...
    Cevapla
  • yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten uluslar arasu hukuk ticaretinde deniz ticaretinin önü kesilemez.. ne yaptıklarının farkındalar. ileride İngiltere abd ve tabiki İsrail deniz ticaret yollarını kaybedecek ve kendi sularından dışarı çıkamayacaklar.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşlerim davamızın arkasındayız. Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı