Düşen uçaklarla ilgili en çarpıcı iddia

Emekli asker ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, düşen F-4 uçaklarıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu; "O kazalarda farklı konular var" dedi.

Düşen uçaklarla ilgili en çarpıcı iddia
Düşen uçaklarla ilgili en çarpıcı iddia
GİRİŞ 05.03.2015 12:30 GÜNCELLEME 05.03.2015 12:31
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Konya'da düşen F-4 uçağında 2 askerimiz daha şehit oldu. Geçtiğimiz hafta da Malatya'da 2 F-4 tipi askeri uçak düşmüş 4 pilotumuz şehit olmuştu.

F-4 kazaları ile ilgili en çarpıcı yorum emekli asker ve güvenlik uzmanı Mete Yarar'dan geldi.

"NEDEN HİÇBİRİSİ ATLAMA GİRİŞİMİNDE BULUNAMADI?"

CNN Türk canlı yayınına katılan Yarar çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Son üç kazada 6 pilotumuz da şehit oldu. Neden hiçbirisi atlama girişiminde bulunamadı." diye soran Mete Yarar "Bir tahminim var ama şu an paylaşamayacağım. O kazalarda farklı konular var." dedi.

DIŞ MÜDAHALE İHTİMALİ

Uçakların düşmesinden ziyade askerlerin fırlatma koltuklarını harekete geçiremediğine dikkat çeken Yarar, bir "dış müdahale" ihtimali üzerinde durdu.

DÜNYA BU UÇAKLARDAN ÇOKTAN VAZGEÇTİ

Dünya, "Fantom" adıyla da bilinen RF-4'lerden çoktan vazgeçti. ABD, uçakları 20 yıl önce envanterinden çıkardı. İsrail, İngiltere, İspanya ve Güney Kore de RF-4'leri hurdaya ayırdı. Türk Hava Kuvvetleri ise hala kullanıyor. Bugüne kadar 13 RF-4 düştü, 14 pilot şehit oldu.

1974'TEN BU YANA KEŞİF AMACIYLA KULLANILIYOR

"Fantom" adıyla da bilinen RF-4'ler, Türk Hava Kuvvetleri tarafından 1974'ten bu yana keşif amacıyla kullanılıyor. Uçaklar burunlarında özel kamera taşıyor. RF-4'lerin 8'i ABD'den 46'sı Almanya'dan alındı. Almanya'dan gelen uçaklar Alman Hava Kuvvetlerince hizmetten çıkarılmıştı. Ömürlerini dolan uçaklardan 16'sı modernize edildi. RF-4'ler halen Eskişehir ve Malatya'daki filolarda görev yapıyor.

TOPLAM 13 TANE KALDI

Hava Kuvvetleri envanterinde toplam 13 RF-4 kaldı.

ABD, YENİ FÜZELERİN DENEME TAHTASI YAPTI

ABD'de 1996'da emekli edilen RF-4 Fantom savaş uçakları, insansız hava aracına dönüştürülüp pilotların atış eğitimlerinde uçan hedef olarak kullanılıyor. F-4 Fantom savaş uçakları, bu uçağı geliştiren ABD'de çoktan gözden düştü. ABD Hava Kuvvetleri, 1996 yılında emekli edilen F-4'lerden envanterinde kalan 254'ünü, Arizona'daki "Davis Monthan" ve New Mexico'daki Holloman hava üslerinde insansız uçan hedef olarak kullandı. İnsansız hava aracına (İHA) dönüştürülen Fantomlar, yeni füzelerin denenmesinde hedef oldu.

F-4'e daha önce sahip olan İsrail 2004, İngiltere 1992, İspanya 2002'de emekliye ayırırken, Güney Kore bu uçakları F-15 ile yeniledi. ABD McDonnell Douglas firması tarafından 1961 yılında üretilmeye başlanan avcı ve bombardıman uçağı olan F-4 Fantom uçakları ilk olarak Vietnam Savaşı'nda kullanılmıştı.

YORUMLAR 25
  • Kadir Tek 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralelin işi gibi geliyor bana..yoksa ak partimiz zamanında ne bir asker ne bir insan şehit olmuştur..
    Cevapla
  • falan filan 9 yıl önce Şikayet Et
    paralelin ortaklığını sürdürdüğü kesimlerin parmağı kesin
    Cevapla
  • toprak 9 yıl önce Şikayet Et
    6 pilot ne demek ülke savaşa girse bu kadar kayıp olmazdı
    Cevapla
  • ken 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen bir suleyman sah operasyonu yapıldı onlar dedilerki sen misin bunu yapan ucaklarımız kontrol altına alıp kıtlıye bılıyorlar .sadece bir fikir
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 9 yıl önce Şikayet Et
    Birileri radara yakalanmayan fuze demesi yapip duruyor. Gercek ortam testlerini yapmak icin eski f4 ucagindan daha uygun ne olabilir acaba? 3 ucaktan 6 pilot firlatma koltugunu bile deneyemeden ortadan kayboluyorsa bunun icinde baska seyleri sorgulamaniz lazim. Turkiyenin acilen lazer radar teknolojisini uretip kullanmasi lazim. Yerli arabadan daha elzem.
    Cevapla
  • ... 9 yıl önce Şikayet Et
    istikbal goklerdedir.. Havada hakimiyet kuramassan guçlü bïr ordudan söz edemeyiz kullandigin ucaklarin tamami abd nin elinde bir tusla ucaklari yere civi gibi cakar. turk ordusu güclü külahima anlatin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?