Van Valisi Taşyapan, göreve başladı

Taşyapan: "Bütün vatandaşlarımızla iyi bir diyalog kurarak, devletimizin güler ve merhametli yüzünü, kapalı kapılar ardında oturmadan, onlara kapımızı, gönlümüzü her zaman açarak burada görev yapacağız"

Van Valisi Taşyapan, göreve başladı
Van Valisi Taşyapan, göreve başladı
GİRİŞ 05.03.2015 13:38 GÜNCELLEME 05.03.2015 13:38

Van Valiliği görevine atanan İbrahim Taşyapan, göreve başladı.

Taşyapan, Valilik bahçesinde, Vali Vekili Mehmet Parlak, vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, kaymakamlar ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşan Taşyapan, yaşlı bir kadına sarılarak, yüzünü öptü.

Taşyapan, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi'nin incisi olan bu kente vali olarak atanmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Hizmeti hep birlikte yürüteceklerini ve bayrağın şu an kendisine teslim edildiğini belirten Taşyapan, bayrağı daha yükseğe ve daha iyi bir yere taşımanın gayreti içinde olacağını ifade etti.

Kalkınma ve ilerlemenin tek bir kişinin gayretiyle olmayacağını vurgulayan Taşyapan, şöyle devam etti:

"Bütün kamu görevlilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek kuruluşlarımız ve burada yaşayan bütün vatandaşlarımızla el ele vererek bunu yapmanın gayreti içinde olacağız. Burada prensiplerimiz hak, hukuk, adalet anlayışı içerisinde insanı öne çıkaran bir anlayış olacak. İnsan kainatın en değerli varlığıdır. Onu öne çıkarmadan, onun üstüne hizmetleri inşa etmeden herhangi bir yere varamayız. Dolayısıyla her köşede yaşayan insanımız bizim için değerli olacaktır. Fikirler tartışılır, konuşulur, doğrular bu şekilde bulunur. Doğruları istişare yöntemiyle bulacağız ve onları uygulamanın gayreti içerisinde olacağız. Bu onurlu görevi, sorumluluğu bize veren milletimize ve milletimizin temsilcilerine layık olmak için gece-gündüz çalışacağız."

"Yanlıştan dönmek fazilettir"

Vali Taşyapan, yapılacak hizmetlerde her zaman vatandaşları kendilerine destek olmaya çağırdıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Yanlıştan dönmek fazilettir. Hatamızı, gördüğümüzde dönebiliriz. Bu gayet olumlu bir prensibimiz olacaktır ama toplumda yaşıyoruz, yaşamanın da kuralları vardır. Hepimiz bu kurallara uymak zorundayız. Bu da başkaların hakkına, hukukuna saygı göstermektir. Onların savunduğu hakkın, hukukun kendimizinki kadar değerli olduğunu bilmemiz gerekir. Koşamadığımız, gidemediğimiz bir yerimiz olmayacak. Bu ülkemize, memleketimize ve ilimize de huzur getirecektir diye düşünüyorum. Bütün vatandaşlarla iyi bir diyalog kurarak, devletin güler ve merhametli yüzünü, kapalı kapılar ardında oturmadan, onlara kapımızı, gönlümüzü her zaman açarak burada görev yapacağız. İnşallah bunları yapmanın gayretleri içerisinde olacağız. Bunları yapabilirsek, buradan ayrıldığımızda huzur içerisinde olacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!