ANİF-2015 Antalya İstihdam Fuarı

İş arayanlarla iş verenleri bir araya getiren fuar niteliğindeki ANİF-2015 Antalya İstihdam Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

ANİF-2015 Antalya İstihdam Fuarı
ANİF-2015 Antalya İstihdam Fuarı
GİRİŞ 05.03.2015 16:08 GÜNCELLEME 05.03.2015 16:08

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, işsizliğin yalnızca ülkemizin değil, tüm dünyanın en önemli sorunlarının başında geldiğini söyledi.

Dünyada 202 milyona ulaşmış olan işsiz sayısının, önümüzdeki 4 yıl içinde 215 milyona ulaşmasının beklendiğini aktaran Özkan, küresel anlamda yaşanan olumsuzluklara rağmen, Türkiye'de son 12 yıldır, reform niteliğinde kapsayıcı ve istikrarlı politikalar yürürlüğe konulduğunu belirtti.

Özkan, şöyle konuştu:

"Hem işçiyi hem de işvereni destekleyen bu uygulamalar neticesinde küresel kriz öncesi dönem olan Temmuz 2008'den bu yana, iş gücümüz 25 milyondan, 29 milyona, istihdamımız ise 22 milyondan, 25 milyon 900 bine yükseldi. İş gücüne katılma oranımız yüzde 48,4'ten yüzde 50,5'e, kadınların iş gücüne katılma oranı ise, yüzde 26'dan yüzde 30,5'e yükselmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik öncülüğünde çalışmaları tamamlanan 'Ulusal İstihdam Stratejisi'nde, 2023 yılına kadar, istihdam oranını yüzde 55'e ve kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 41'lere yükseltmeyi, işsizlik oranını ise yüzde 5'e indirmeyi hedeflemekteyiz. Tüm bu olumlu sonuçlara ulaşmamızda ve kat edilecek yolda İŞKUR, önemli görev ve sorumluluklar üstlenmiş ve bugüne kadar milyonları aşan vatandaşımızın kendi aşını ve ekmeğini kazanmasına vesile olmuştur."

İstihdam fuarı etkinliğinin İŞKUR'un sunduğu önemli projelerden biri olduğunu aktaran Özkan, fuarlarda sosyal taraflar, yerel yönetimler, üniversiteler, ilgili diğer kurum ve kuruluşlar, sanayici ve işletmeciler ile işsiz vatandaşların bir araya geldiğini, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında kalıcı ve kurumsal bir iletişim mekanizması kurulduğunu vurguladı.

Özkan, 2014 yılı içerisinde 28 ilde düzenlenen istihdam fuarlarını, 2015 yılı için büyükşehir statüsünde olan 30 ilde düzenleyeceklerini kaydetti.

"İşletmeler bu tür etkinliklere ihtiyaç duyuyor"

Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak da 650 kilometre sahil şeridi ve geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Antalya'da bulunan başta turizm olmak üzere sanayi, lojistik ve diğer ticari işletmelerin aradıkları nitelikli personelle buluşmak üzere İŞKUR tarafından organize edilen Antalya İstihdam Fuarı gibi etkinliklere ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Özkaynak, iş arayan vatandaşların, etkinlikte işletmelerle yüz yüze görüşme imkanı bulacağını ifade ederek, "Bu etkinlik, doğru işe doğru insan politikası açısından önem arz etmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Özkaynak ve İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Özkan tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fuarın, 7 Mart'a kadar açık kalacağı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!