Muş'ta dereceye giren fotoğraflar sergilendi

Muş'ta, "Tarım ve İnsan" konulu yarışmada dereceye giren fotoğraflar sergilendi.

Muş'ta dereceye giren fotoğraflar sergilendi
Muş'ta dereceye giren fotoğraflar sergilendi
GİRİŞ 05.03.2015 16:15 GÜNCELLEME 05.03.2015 16:15

Muş Öğretmen Evinde düzenlenen serginin açılışında konuşan Vali Vedat Büyükersoy, tarımı ve hayvancılığı insandan ayrı düşünmenin mümkün olmadığını söyledi.

İnsan için fizyolojik ihtiyaçların öncelikli olduğunu ifade eden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Fizyolojik ihtiyaçlardan biri de beslenmedir. Beslenebilmek için tarım ve hayvancılığa dünyanın her yerinde ihtiyaç vardır. En modern toplumlar bile üretmiş oldukları malları satmakta ve bununla yine gıda ihtiyacını gidermek için alışveriş yapmaktadır. Ülkemiz, tarım ve hayvancılıkta birçok ülkeden daha iyi. Muş, tarım ve hayvancılıkta potansiyeli çok iyi bir il. Özellikle Alparslan 2 Barajı, Muş Ovası Sulama Projesi, Karasu Islah Projesi ile Arazi Toplulaştırma Projesi bittiğinde Muş, tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak. Bunlar Muş'un en büyük projeleridir. Bu projeler insanımızın tarım ve hayvancılıkta gelirlerini artırarak, refah seviyesini yükseltecek."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ise bakanlığın tarımda farkındalık yaratmak, tarımın ülke ve kamuoyunun sürekli gündemde yer alması sağlamak maksadıyla yarışmayı düzenlediğini bildirdi.

Bakanlığın her yıl geleneksel olarak değişik kategorilerde fotoğraf yarışması düzenlediğini dile getiren Çolakoğlu, şöyle devam etti:

"Bir önceki yıl yapılan yarışmanın fotoğrafları müdürlüklerimizce bir sonra ki yıl tüm ülkede sergilemektedir. 6 kategoride yarışma yapıldı. Tarım, hayvancılık, toprak, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işletilmesi, çiftçi ve çiftçi aileleri ile köylülerin yaşantılarına dair her türlü fotoğraf yarışmalara katılabilir. Bugünde 2014 yılına ait olan ve dereceye giren 60 fotoğrafı sergilemeye başladık. Sergimiz 4 gün sürecek."

Serginin açılışına Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor