Edirne Belediye Başkanı Gürkan, İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti
Edirne Belediye Başkanı Gürkan, İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti
GİRİŞ 05.03.2015 17:51 GÜNCELLEME 05.03.2015 17:51

Gürkan, burada yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin İl Genel Meclisleri'yle uyum içinde çalışması gerektiğini söyledi.

Meclislerdeki siyasi görüş farklılıkları ülke ve kent menfaatleri söz konusu olduğunda geçerli olmaması gerektiğine vurgu yapan Gürkan, şunları kaydetti:

"Hepimiz bir siyasi partinin bütünüyüz öylede olmamız gerekiyor. Ama hiç bir siyasi anlayış Edirne’nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin menfaatlerinin önünde ve öncesinde değildir. Ben sizlerinde bu anlayışla görev yaptığınızı hizmet yaptığınızı çok içten biliyorum. Edirne Belediye Meclisi'nde yaklaşık 12 tane meclis yaptık şuana kadar, bu bir yıldır çıkardığımız kararlara baktığımızda bizde de aynı sizin gibi 3 parti var yüzde 98 oranında kararlarımız oy birliği ile çıkmış bu şunu gösteriyor demek ki aldığımız kararlar Edirne’nin, Edirneliler'in ve ülkemizin yararına kararlar olmuştur. Yoksa dünya görüşleri birbirinden farklı siyasi anlayışları birbirinden farklı klasik bir söylemle ifade edersek iktidarla muhalefetin bu kadar iz düşümünü yakalamak mümkün değildir.

Tam kesin bir bilgi değil ama öyle zannediyorum Türkiye’de de bu oranda oy birliği ile karar üreten bir başka belediye meclisi olduğunu da zannetmiyorum. Tabi ki kendi belediye meclisinden öte İl Genel Meclisinin de kararlarını takip etmeye çalışıyorum olağan üstü şeyler yapıyorsunuz bunun için sizi tebrik ederken sizin kararlarınızda bir çoğunun oy birliği ile çıktığını gururla şahitlik ediyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi