Gümüşhane'de tarım projeleri

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl Özel İdare Genel Sekreterliği destekli yem bitkileri projelerinin uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Gümüşhane'de tarım projeleri
Gümüşhane'de tarım projeleri
GİRİŞ 05.03.2015 18:05 GÜNCELLEME 05.03.2015 18:05

Açıklamada, alımı yapılan 2 bin kilogram yonca ve 6 bin 500 kilogram korunganın Çoruh havzasında yer alan merkez ilçe, Torul, Kürtün ilçelerinde en az 5 dekar alanda ekim yapabilecek çiftçilere tahsis edileceği kaydedildi.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği desteği ile alımı yapılan 5 bin kilogram yonca ve 22 ton korunganın Yukarı Fırat havzasında yer alan Kelkit, Şiran, Köse ilçelerinde en az 10 dekar alanda ekim yapabilecek çiftçilere tahsis edileceği aktarılan açıklamada, yine bu 3 ilçede çiftçilere kullandırılmak üzere 328 torba silajlık mısır satın alınarak ekim şartlarını taşıyan çiftçilere tahsis edileceği kaydedildi.

Açıklamada, 16 Mart tarihine kadar müracaat edilmesi istenilen projede çiftçilerin, köyde ikamet ediyor olmaları şartı aranacağı, 2015 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ve hayvancılık yapıyor olması, ÇKS’de kayıtlı olan arazide proje faaliyetini yürütmesi şartları aranacağı vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz