Mardin Valisi Koçak, Kızıltepe’de korucularla bir araya geldi

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, ilk ziyaretini Kızıltepe’ye gerçekleştirerek geçici köy korucularıyla bir araya geldi

Mardin Valisi Koçak, Kızıltepe’de korucularla bir araya geldi
Mardin Valisi Koçak, Kızıltepe’de korucularla bir araya geldi
GİRİŞ 05.03.2015 18:58 GÜNCELLEME 05.03.2015 18:58

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, ilk ziyaretini Kızıltepe’ye gerçekleştirerek geçici köy korucularıyla bir araya geldi.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in daveti üzerine Kızıltepe’ye gelen Vali Koçak, Kızıltepe’de korucularla yemekte bir araya geldi.

Kızıltepe Öğretmen Evinde düzenlenen yemekli toplantıda konuşan Koçak, En kıymetli varlık cenabı Allah’ın yarattığı insan olduğunu, yaratılanı yaratandan dolayı seven herkesin onların yaşama hakkını garanti altına alınması için gayret göstermek zorunda olduğunu belirtti.

Memleketin huzurunu bozmak isteyenlere karşı mücadelede korucuların, tarafını seçmiş olması ve açıkça tercihlerini ortaya koymasının her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade eden Koçak, şöyle konuştu:

"Dün Mardin’e geldim ve bu gün de sizlerle beraber olmak istedim. Siz bu ülkenin huzurundan yana bu memleketin mutluluğundan yana tavır koymuş insanlarsınız. Ama ilk lokmayı da beraber paylaşmanın daha anlamlı olduğunu düşünerek sizlerle beraber olmak istedik. Sizinle olan beraberliğimiz pazara kadar değil mezara kadar olacak. Biz tabi ki kamu düzeninden yana insanların hem Mardin’imizde hem Türkiye’nin her metrekaresinde bütün vatandaşlarımızın huzur ve güvenlik içerisinde yaşamak üzere gayret ediyoruz. Hepimiz aynı hedef için çalışıyoruz. İnsanlarımızın huzuru ve mutluluğu bunu bozmak isteyen kim olursa olsun insanlığa karşı suç işlemiş demektir. İnsanlık suçu işleyenlere insanlık görevi olan herkesin karşı durması gerekir. Bunu bozmak isteyenleri kendi içimizden dışlamamız gerekir."

Koçak, güvenliği sağlamanın sadece askerle, polisle, korucuyla, gönüllü korucuyla olmayacağını, toplumun da kendi huzuruna sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Koçak, "Toplumun buna sahip çıktığını ve arzusunda olduğunu biliyorum. Bu konuda en küçük bir tereddüt göstermeyeceğiz. ülkenin geleceğini biz hep beraber inşa edeceğiz. Biz insan hayatını korunması için hizmet ediyoruz" dedi.

Ermiş ise, "Sayın Valimiz Ömer Faruk Koçak beyefendi dün akşam itibariyle Mardin’de göreve başladı. Tarihi kültürel bir şehrimiz olan Elazığ şehrimizden dillerin, kültürlerin, inançların bir arada kardeşçe yaşadığı Mardin İlimize teşrif ettiler. Ayağın tozuyla Kızıltepe ilçemize teşrif ettiler. Kendilerine çok, çok teşekkür ediyorum. İnşallah Mardin ilimize güzel hizmetleri olacağına inanıyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!