Gemlik için kritik deprem uyarısı!

Prof.Dr. Ahmet Ercan, İmralı Adası yakınlarında 6.2 ile 6.6 arasında değişen büyüklüğünde bir deprem beklendiğini söyledi.

Gemlik için kritik deprem uyarısı!
Gemlik için kritik deprem uyarısı!
GİRİŞ 05.03.2015 20:51 GÜNCELLEME 06.03.2015 07:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gemlik Belediyesinin düzenlediği ’Kentsel Dönüşüm ve Deprem’ konulu panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Gemlik İlçesi’nde kısa zamanda büyük bir deprem riski olmadığını söyledi.

İMRALI ÖNÜNDE DEPREM

İmralı Adası’nın önünde Gemlik’i etkileyecek bir deprem beklendiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Bunun süresini henüz bilmiyoruz. Ancak büyüklüğü konusunda 6.2 ile 6.6 şiddetinde olur. Gemlik ve Mudanya’da bu depremden etkilenir. 

"ŞU ANDA DEPREM OLSA GEMLİK’TE 11 BİN KİŞİ ÖLÜR" 

Şu anda Gemlik’te bir deprem olması halinde 11 bin kişinin ölebileceğini ifade eden Prof. Dr. Ercan, bunun büyük bir dram olacağını, Gemlik’in sırtlara taşınmasının bir tercih olayı değil, bir zorunluluk olduğunu belirtti. Taşınmanın yasal bir güvenceye oturtulması gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Ercan, Gemlik ilçesinin bir an önce taşınması gerektiğini vurguladı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • azer 9 yıl önce Şikayet Et
    benim asil merak ettigim simdi o ilcede emlak fiyatlari %300 DUSTU MU BU HABER ILE hic sanmam 1 tl bile inmemistir amma gel gor ki gazetete falanca ilceye metro gelicek yalan haberi bile ciksa ne zaman yada nereden diye sorulmadan o ilcede fiyatlar %300 artti denir daha gelip gelmiyecegi bile belli olmayan sey yuzunden cikan fiyat seni oldurecegi garanti olan deprem ile de inmeli amma gel gor ki memleketimde boyle degil
    Cevapla
  • ali caner 9 yıl önce Şikayet Et
    bursa hatay muğla şimdi de gemlik bu kadar çok deprem uyarısı hayra alamet değil
    Cevapla
  • arif gören 9 yıl önce Şikayet Et
    1999'dan beri devamlı şekilde medyada görünerek, özellikle Marmara Bölgesinde en az 7 büyüklüğünde bir deprem olacağını, binlerce binanın yıkılacağını ve yüzbinlerce insanın öleceğini söyleyip duran bu sözde bilim adamlarına/felaket tellallarına lütfen itibar etmeyin. Elbette bir gün böyle bir deprem olacak ama bunlar söylediği için değil.
    Cevapla
  • AHA ŞİMDİ APO HAPI YUTTU(!) 9 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır Apoyu besliyoruz.Bu çözüm sürecinde orada bir deprem olursa, o şerefi kıt depremin altında kalırsa yıllardır bizim beceremediğimiz ortadan kaldırmayı ilahi adalet yerine getirmiş olur.Çokta iyi olur anlayacağınız köklü çözüm.
    Cevapla
  • aaaaa 9 yıl önce Şikayet Et
    gaybı ALLAH'tan başkası bilmez.. eğer bir işin olmasına karar verirse; yerlerde ve göglerde kimse ALLAH'hı aciz bırakamaz.ALLAH tövbeleri bol kabul edendir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!