Konsere bilet yerine mamayla girdiler

Isparta Hayvan Sahiplendirme Platformu ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rock Kulübü tarafından düzenlenen konseri, sokak hayvanları için yiyecek getirenler takip etti.

Konsere bilet yerine mamayla girdiler
Konsere bilet yerine mamayla girdiler
GİRİŞ 05.03.2015 21:01 GÜNCELLEME 05.03.2015 21:01

SDÜ Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'ndeki konsere gelenler, kapıda bekleyen görevlilere, bilet yerine yanlarında sokak hayvanları için getirdikleri yiyecekleri verdi. Söz konusu mamalar görevlilerce kolilenerek, daha sonra yapılacak besleme gününde sokak hayvanlarına verilmek üzere teslim alındı.

Isparta Hayvan Sahiplendirme Platformu Başkanı Mete Varol, gazetecilere, platformun üyelerinin 3 sene önce tamamı üniversite öğrencisi bir grup olarak sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden toplandığını söyledi.

Platformun, Isparta'daki sokaklarda yaşayan yaralı, sakat ya da aç hayvanlar için farkındalık oluşturmak amacıyla kurulduğunu ifade eden Varol, insanların bu konuda elini taşın altına sokmasını istediklerini dile getirdi.

Yaklaşık 5 aydır sokak hayvanları için besleme günlerini organize ettiklerini belirten Varol, "Öğrenci olduğumuz için maddi kaynaklarımız bir yere kadar bu faaliyetlerimizi sürdürmemizi sağladı. Bir yerden sonra tükenmeye başladı. Hayvanlar için yiyecek temin amacıyla konser düzenleme fikri ortaya çıktı ve konseri düzenlemeye karar verdik. Biletleri ise kuru mama ve makarna olarak ayarladık" dedi.

Öğrenciler olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve tek hedeflerinin hayvanlarını beslemek olduğunu vurgulayan Varol, etkinlik kapsamında Türkiye'den 250 kilogram mama geldiğini, konser sırasında toplanan yiyeceklerle bunun artacağını sözlerine ekledi.

Etkinlik, SDÜ Rock Kulübü bünyesindeki üç grubun konseriyle sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…