8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Giresun Halk Sağlığı Müdürü Fazlı Özden, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla sağlık çalışanlarına ve kadına şiddetin önüne geçilmesi ve toplum bilincinin oluşturulması adına çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
GİRİŞ 06.03.2015 12:15 GÜNCELLEME 06.03.2015 12:15

Özden, bir alışveriş merkezinde etkinliklerin başlangıç töreninde yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarına ve kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi noktasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün önemli bir takvim olduğuna işaret etti.

Müdürlük olarak şiddetin önüne geçmek amacıyla toplumsal bilinci yayma adına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini aktaran Özden, "Kadınlarımız, bizler için çok kıymetli. Onlara sahip çıkmalıyız. Vefa gösterelim. Şiddet hiçbir şekilde onlara yakışmamakta. Biz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla müdürlük olarak toplumda şiddetin önlenmesine yönelik bilgilendirme etkinlikleri düzenleyeceğiz" dedi.

Kentin değişik yerlerinde stantlar açarak bilgilendirme amaçlı broşürler ve eğitimler vereceklerini dile getiren Özden, "8 Mart günü ise 'Sağlık Çalışanı ve Kadına Yönelik Şiddete Son' yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Sağlık çalışanlarımız beyaz önlüklerini giyerek, 'beyaz önlüklerimizi kirletmeyin' diyerek halkımızın dikkatini çekmeye çalışacaklar. Kadınımızı daha kıymetli hale getirebilmek için 'kadına şiddete hayır' diyeceğiz hep birlikte. Atatürk Meydanı'nda stantlar kurarak bilgilendirmeler yapacağız. Dolu dolu bir kadınlar günü etkinliği süreci yaşayacağız. Etkinliklerimizle de sağlık çalışanları ve kadınlara şiddetin önlenmesinde önemli mesafe alacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi