8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Muş Müftülüğü Başvaizi Aldulhak Akpolat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
GİRİŞ 06.03.2015 13:01 GÜNCELLEME 06.03.2015 13:01

Akpolat, mesajında, Allah'ın insan olma onuru ve sorumluluğunu hem kadına hem de erkeğe yüklediğini belirterek, kadın ve erkeğin sağlıklı ve huzurlu bir toplumu birlikte inşa eden, birbirini koruyan ve sükuta ulaştıran iki ayrı değer olduğunu kaydetti.

Peygamberimizin kadının toplum içinde saygın bir yere sahip olması için gayret gösterdiğini aktaran Akpolat, mesajında şunlara yer verdi:

"Öyle ki dönemin kadına yönelik bütün acımasızlığına rağmen O, her daim kadının onurunu korumuş ve kadına karşı şiddete başvuranları sert bir dille uyarmıştır. O'nun kadına muamelesi şefkat, merhamet, nezaket ve anlayış örnekleriyle doludur. 'Sizin en hayırlılarınız hanımlarına karşı en iyi davrananınızdır' buyuran efendimiz, hem eş hem baba hem de evlat olarak bir kadına nasıl davranılması gerektiği hususunda bize en güzel örnek olmuştur."

İslam inancında kadının Allah'ın emaneti olan bir eş, ayaklarının altına cennet serilen bir anne, Allah'ın rahmeti ile sarmalanmış bir evlat ve mükerrem kıldığı bir varlık olduğunu belirten Akpolat, bu itibarla kadının her türlü hürmet ve saygıya layık olduğunu bildirdi.

Akbolat, şu ifadeleri kullandı:

"Kadınları incitmek, hangi gerekçeyle olursa olsun dövmek, mağdur ve mazlum durumuna düşürmek inancımızla bağdaşmaz. Ne hazindir ki günümüzde hemen her coğrafyada kadın baskı, şiddet ve zorbalıklara maruz kalmaktadır. Kadın onuru ve saygınlığını hiçe sayan bu çirkin davranışlar cehalet, merhametsizlik, vicdani değerlerden yoksunluk, dahası insan oluştan uzaklaşma gibi etkenlerden kaynaklanmaktadır. Söz konusu yanlış tutum ve davranışların İslam ile bağdaştırılması ise daha da vahimdir. Çünkü zulüm ve şiddeti hoş gören hiçbir yaklaşımın, düşüncenin, geleneğin ve inanışın, kendisine Kur'an ve sünnette yer bulması mümkün değildir. İslam ve onun peygamberi efendimiz hanımlara güzel davranmayı, onlarla iyi geçinmeyi imanın kemali için gerekli görmüştür."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu