Çocuklardan savaş mağduru akranları için 7 dilde konser

Diyarbakır'daki Şehit Öğretmen Nuriye Ak Ortaokulu Hemavaz Korosu, Suriye ve Irak'tan gelen savaş mağduru çocuklar yararına 7 dilde konser verdi

Çocuklardan savaş mağduru akranları için 7 dilde konser
Çocuklardan savaş mağduru akranları için 7 dilde konser
GİRİŞ 06.03.2015 13:05 GÜNCELLEME 06.03.2015 13:05

Diyarbakır Şehit Öğretmen Nuriye Ak Ortaokulu Hemavaz Korosundaki çocuklar, Suriye ve Irak'tan gelen mülteci çocuklar yararına 7 dilde konser verdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi ve Hemavaz Korosu Şefi Songül Çakmak'ın öncülüğünde Batman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde çocuklar, Suriye ve Iraklı akranları için Türkçe, Kürtçe, Arapça, Lazca, Ermenice, Süryanice ve Zazaca şarkılar seslendirdi.

Geliri mülteci çocuklara bağışlanacak konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çakmak, konser öncesinde yaptığı açıklamada, etkinliği, Şengal ve Suriye'deki çatışmalardan kaçarak sığındıkları Türkiye'de Batman'da yaşamını sürdüren çocuklar için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çözüm sürecinde anadilin kullanımına yönelik çalışmaların kültürlerin yayılmasına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Çakmak, bu çalışmaları desteklediklerini belirtti.

Çakmak, çözüm sürecinin barışla sonuçlanmasını temenni ettiklerini dile getirerek, şöyle dedi:

"Herkes kendi dilinde kendisini ifade edebilirse ki; şu anda ben düşündüğüm gibi kendimi ifade edemiyorum, ileride Kürtçe düşünüp daha rahat kendimi anadilimde ifade edebileceğime inanıyorum. Bu benim için önemli çünkü o zaman anadilimi rahatlıkla yaşayabileceğim. Bu konserde de silahlar değil, diller konuştu."

Konseri izlemeye gelenler, seslendirilen şarkılarla hem eğlendi, hem de hüzünlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA