Kar yağacak mı? İstanbul Hava durumu raporu

İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak? Kar ne zaman yağacak?

Kar yağacak mı? İstanbul Hava durumu raporu
Kar yağacak mı? İstanbul Hava durumu raporu
GİRİŞ 12.03.2015 09:26 GÜNCELLEME 12.03.2015 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul hava durumu nasıl olacak? Soğuk ve kar yağışlı hava dalgası etkisini geçtiğimiz hafta sonu etkisini yitirse de Meteoroloji'den yeni hafta için yeni bir soğuk hava dalgası haberi geldi.

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

EN GÜZEL YEMEKLER İÇİN TIKLAYIN

OTOMOBİL PİYASASI İÇİN TIKLAYIN

EN GÜZEL OYUNLAR İÇİN TIKLAYIN

İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak? Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bazı illerde yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Edirne'nin güney ilçeleri ve Çanakkale çevreleri, öğle saatlerinde Çanakkale'nin güney ilçeleri, İzmir çevreleri ile Balıkesir ve Aydın'ın kıyı ilçeleri, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, İç Anadolu'nun güneyi ile Kütahya, Uşak, Mersin, Adana, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir çevreleri ve Antalya'nın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney yönlerden, Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 20

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

İzmir: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 16

Adana: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 27

Antalya: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra doğu ilçeleri sağanak yağışlı 21

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 14

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 8

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 19 

Meteorolojiden İstanbul'a uyarı

Meteoroloji özellikle başta İstanbul olmak üzere tüm Marmara'yı poyraz ve sağanak konusunda uyardı.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Ege ile İstanbul, Yalova ve Bursa çevrelerinin ise sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını duyurdu.

Bu sabah ve gece doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor. Hava sıcaklığının Kuzeydoğu ve batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Sıcaklık 10 derece birden düşecek

Yetkililer bugün başlayacak ve hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek yağışlara karşı uyardı.

Yurdumuzun iç ve güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugün Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege, Akdeniz ile İç Anadolu'da, Perşembe günü ise ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca yetkililer Cuma günü mevcut sisteme ilave olarak yurdumuzun güneybatı kesimlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini de bildirdi.

11.03.2015 Çarşamba günü Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz'de gök gürültülü sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor.

12.03.2015 Perşembe günü bütün bölgelerimizin çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Perşembe günü meydana gelecek yağışların; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

13 Mart 2015 Cuma günü mevcut sisteme ilave olarak yurdumuzun güneybatı kesimlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi ve hafta sonu ülkenin büyük bölümünün yağışlı geçmesi bekleniyor.

YORUMLAR 1
  • volkan 8 yıl önce Şikayet Et
    istabolda ne zaman kar yagacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?