Asker oğlundan 4 aydır haber alamıyor

Malatya'da vatani görevini yaparken izne çıkan ve bir daha birliğine dönmeyen oğlundan 4 aydır haber alamayan anne, oğlundan gelecek ümitli haberi bekliyor

Asker oğlundan 4 aydır haber alamıyor
Asker oğlundan 4 aydır haber alamıyor
GİRİŞ 06.03.2015 14:21 GÜNCELLEME 06.03.2015 14:21

Malatya'da vatani görevini yaparken iki arkadaşıyla izne çıkan oğlundan 4 aydır haber alamayan anne, gözyaşları içerisinde gelecek ümitli bir haberi bekliyor.

Başkale ilçesi Koçdağı Mahallesi'nde ikamet eden Tuncay Turgut (20), 5 ay önce vatani görevini yapmak üzere Malatya Fevzi Çakmak Kışlası Lojistik Karargah Komutanlığına teslim oldu.

Bu süre zarfında ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde izne gelmeyeceğini belirten Turgut, ailenin edindiği bilgiye göre, 20 Ekim 2014 günü iki asker arkadaşıyla izne gitmek üzere görev yaptığı kışladan ayrıldı.

O tarihten sonra Turgut'la görüşemeyen aile, birliğinden 29 Ekim'de gelen izinin bitişinde birliğine gelmediği ve firari sayıldığı bilgisiyle durumdan haberdar oldu. 5 yaşındayken babasını kaybeden, 5 kardeşi ve annesiyle yaşayan Turgut için, abisi Necdet ve mahalle muhtarı Natık Turgut, birliğine giderek bilgi almaya çalıştı.

Turgut'un gidebileceği tüm yerlere haber gönderen ve araştırma yapan yakınları, girişimleri sonuçsuz kalınca durumu anne Hatem Turgut'a (55) anlattı. Oğlunun kayıp haberiyle yıkılan anne, şimdi elinde oğlunun fotoğrafı, gözyaşları içerisinde oğlundan gelecek bir haber bekliyor.

Gazetecilere oğlunun askere severek ve isteyerek gittiğini, kendisinin tecil etmesi isteğini ise geri çevirdiğini Kürtçe anlatan anne Turgut, "Kaybolduğundan beri oğlumla görüşemedim. Ne telefon açtı, ne de bir haber yolladı. Askere isteyerek, keyifli gitti. Ben gitme desem de 'Gidip asker olacağım, bitirip öyle geleceğim. Beni bağlasanız da gideceğim' dedi. Şimdi oğlumdan haber alamıyorum. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanımız'dan ricam oğlumu bana bulsunlar. Oğlum kaybolduğundan beri ne günüm aydın, ne gecem huzurlu geçiyor. Nerede arayacağımı da bilmiyorum. Tek isteğim oğlumun bana getirilmesi" diye konuştu.

Amca Namık Turgut ise Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den kayıp yeğeninin bulunmasına yardımcı olmalarını istedi.

Tuncay Turgut'u aracıyla askerlik şubesine götürerek teslim ettiğini anlatan mahalle muhtarı Natık Turgut da kayıp haberini aldıktan sonra Malatya'ya gidip komutanlarla görüştüklerini ifade etti.

Orada Tuncay ve iki arkadaşının 20 Ekim'de izne çıktığını, 29 Ekim'de birliğine teslim olmaları gerektiği halde bir daha geri dönmediklerinin anlatıldığını söyleyen Turgut, "Komutanları bize 20 Ekim'de izne çıktığını söyledi. Ama köye gelmedi. O tarihten sonra ne Tuncay'ı gören, ne de haber alan oldu. Biz de soruşturup araştırdık. Ama hiçbir şey öğrenemedik. Şu anda annesi mağdur. Yetkililerin kayıp askerimizi bulup annesine göndermelerini rica ediyoruz. İnşallah Tuncay'ın güzel haberini bize vereceklerdir diye ümit ediyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!