Erdoğan'ın talimatı ile yaptırılan dev cami

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yaptırılan ve Kırıkkale'nin simgesi haline gelen Nur Camii, açılışa hazırlanıyor.

GİRİŞ 06.03.2015 14:31 GÜNCELLEME 06.03.2015 15:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, beraberinde Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl emniyet Müdürü Hasan onar, Müftü Bekir Gerek, hayırsever iş adamları ve yetkililerle birlikte külliyesini gezdiği caminin içine serilen halıları inceledi.

Camide yaptığı inceleme sonrası açıklama yapan Vali Kolat, "serilen yün halı yanmaz özelliği taşıyor. Son aşamaya gelen cami girişindeki Şah Kapısı büyük oranda tamamlandı. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve bizim de içerisinde bulunacağımız bir görüşmede açılış için tarih belirleyeceğiz. Nur Camii, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapıma başlandı. Geçen hafta yapılan Valiler Toplantısında camimizin son aşamaya geldiğini sayın cumhurbaşkanımıza arz edip, açılışı için ilimize davet ettim. Nur Camii, Kırıkkale için mükemmel bir şaheser oldu" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Kırıkkale'nin simgesi olan Nur Camii için yardım eden, hayır yapan ve gönül veren yardım severlere teşekkür etti.

Saygılı, "Bizim arkıt rahatlıkla övünebileceğimiz bir eser oldu. Çevre hazırlığını yaparken, özellikle buradaki dokuya uymaya çalıştık. İlk defa Arnavut kaldırımları döşedik. Bir karar aldık ve bundan sonra mahalle camilerinde Selçuklu tipi cami yapılacak. Bunun ilk örneğini Yeşil Camii'de başlatacağız" dedi.

Müftü Bekir Gerek de maliyeti gelen ödenek ve bağışlarla 34 milyon TL'yi geçen caminin son aşaması hakkında bilgi verdi. Halıların 212 bin TL'ye mal olduğunu, bunun 160 bin TL'sinin ödendiğini kaydetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Hanife 9 yıl önce Şikayet Et
    Cemaati bol olsun inşallah
    Cevapla
  • AhmeT 9 yıl önce Şikayet Et
    Kırıkkale'nin en güzel camisi oldu.Emeği geçen yardımlarını esırgemeyen vatandaşlardan Allah razı olsun
    Cevapla
  • Evlad'ı Osmanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Adı gibi NUR MaşaALLAH
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'