Bakan Eker, Karatay'a mı çıkıştı?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ekmeğin sağlığa etkisi konusunda bilen bilenmeyen herkesin konuştuğunu söyledi.

Bakan Eker, Karatay'a mı çıkıştı?
Bakan Eker, Karatay'a mı çıkıştı?
GİRİŞ 06.03.2015 14:51 GÜNCELLEME 06.03.2015 14:51

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ekmeğin sağlığa etkisi konusunda bilen bilenmeyen herkesin konuştuğunu ve ürünler hakkında insanlara yanlış bilgiler verdiklerini söyledi.

GIDALARIN TİCARETE KONU EDİLMESİ

Ekmek düşmanlığına noktasında asıl olanın kategorilik olarak yiyecekleri reddetmek veya zararlı düşman ilan etmek yerine, her bireyin ihtiyacı olan miktarı bilmesi ve o ihtiyaç doğrultusunda tüketebilmesi olduğunun altını çizen Bakan Eker, "Kendimizi hikmetle o yönde eğitebilmemizdir. Bunu yapmadığımız sürece neyi içersek, yersek, tüketirsek bu bir süre sonra bize bir sıkıntı meydana getirebilir. Ölçüsünü ayarını ortaya koymamız lazım. İşin hikmeti bu. Şimdi bu bütün meseleler konuşulurken, ‘Şunu yiyin, şunu yemeyin’. Bunlar hep böyle maalasef ticarete gıdaların konu edildiği tarihten bu yana yani son yüzyılda 21.yüzyılın ilk çeyreğinden başlamak üzere lobi faaliyeti gibi oldu. Margarin çıktığında tereyağı kötü ilan edildi, diğer bitkisel çıktığında zeytinyağı kötü ilan edildi. Yumurta kötü ilan edildi. İnsanlar oturdular bunlardan özür dilediler. Şimdiler de yeni yeni standartlar oluşuyor, bunları dikkat etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Ekmek konusunda kötüleyeciği yorumları yakın zamanda en çok Canan Karatay yapmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor