CÜ'de öğrenci kavgası

Karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, bir polis memuru yaralandı

CÜ'de öğrenci kavgası
CÜ'de öğrenci kavgası
GİRİŞ 06.03.2015 17:27 GÜNCELLEME 06.03.2015 17:27

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, başına taş isabet eden polis memuru yaralandı.

İddiaya göre, bir grup öğrenci, dün fiziki saldırıya uğradığı iddia edilen E.G. adlı kız öğrenciye destek olmak için Edebiyat Fakültesi'nden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasına kadar yürüdü.

Bu sırada karşıt görüşlü öğrenciler arasında olay çıkmaması için polis tarafından güvenlik önlemi alındı. Polisin grupları uzaklaştırmak istediği sırada öğrenciler birbirlerine taşla saldırdı. Başına taş isabet etmesi sonucu yaralanan polis memuru Abdulkadir Şenol, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Taşlı kavgada bazı öğrenciler de hafif şekilde yaralandı.

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı. Polisler ile öğrenciler arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Öğrenci gruplarını ayıran polis ekipleri, bir grubu halk otobüslerine bindirerek şehir merkezine gönderdi.

Diğer gruptaki öğrenciler ise sloganlar atarak Edebiyat Fakültesi'ne kadar yürüdü. Her iki grubun dağılmasının ardından gerginlik sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu