Duruşmada slogan atan sanık beraat etti

Diyarbakır'da "örgüt üyesi olmak" suçundan yargılandığı davanın karar duruşmasında terör örgütü lehine slogan attığı gerekçesiyle hakkında dava açılan sanık, beraat etti

Duruşmada slogan atan sanık beraat etti
Duruşmada slogan atan sanık beraat etti
GİRİŞ 06.03.2015 18:19 GÜNCELLEME 06.03.2015 18:19

Diyarbakır'da yargılandığı davanın karar duruşmasında terör örgütü lehine slogan attığı gerekçesiyle hakkında "örgüt propagandası yapmak" suçundan dava açılan sanık, beraat etti.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 2009 yılında "terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanarak 12 yıl hapis cezasına çarptırılan Abdullah İzgi, karar duruşmasında İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan lehine Kürtçe slogan attı.

Mahkemenin suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İzgi hakkında "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan iddianame hazırladı.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan yargılama sonucu sanık İzgi'ye verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından "yeni yasal düzenlemeler" gerekçe gösterilerek bozuldu.

Yeniden yargılanan sanık İzgi, beraat etti.

Mahkeme, gerekçeli kararında şu ifadelere yer verdi:

"Yapılan son yasal düzenleme ile terör örgütü propagandası olması için suç teşkil edebilmesi için şiddeti teşvik etmesi gerekir. Sanık karar okunduğu sırada kendisine verilen 12 yıl hapis cezasını kabul etmemek ve bu mahkumiyeti eleştirmek için sınırlı sayıda kişinin bulunduğu duruşma salonunda bu sözleri sarf etmiştir. Sınırlı sayıda kişinin olduğu ortamda sarf edilen sözlerini sanığın hürriyeti bağlayıcı ceza ile cezalandırılmasının demokratik bir toplum için gerekli olmayacağı ve orantılılık ilkesini ihlal edeceği sabittir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!