Başkan Türel, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Kumluca'da çeşitli ziyaretlerde bulundu

Başkan Türel, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor
Başkan Türel, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor
GİRİŞ 06.03.2015 18:57 GÜNCELLEME 06.03.2015 18:57

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak ihalesi yapılmış, yapılmak üzere ve devam eden projeler olmak üzere 1 milyar liralık yatırımı gerçekleştirebilir hale geldiklerini ve 235 milyon lira borç ödediklerini kaydederek, "Bu projeler içinde 'çılgın proje' diye tabir ettiğimiz projeler yok" diye konuştu.

İlçe ziyaretleri kapsamında Kumluca'ya giden Türel, Kumluca Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarıyla seyahat ederek, çalışmaları yerinde gördüklerini ve projeleri paylaştıklarını bildirdi.

Büyükşehir Yasası ile ilçelerde önemli bir altyapı hizmeti sunacaklarını kaydeden Türel, Kumluca'da da Karagöl İçme Suyu Temini Projesi'nin iki ayda tamamlanacağını belirtti. Adrasan ve Yeşilköy içme suyu inşaatının devam ettiğini ve 1,5 milyon liralık yatırımla 2016 yılında bu projenin tamamlanacağını kaydeden Türel, köylere yapılacak su isale hatları için de 9 milyon liralık yatırım yapılacağını ve 2016 yılında bölgede su problemi kalmayacağını söyledi.

Adrasan'ın imar sorununu çözmek için çalıştıklarını ifade eden Türel, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda planlar değerlendirildikten sonra nihai şeklini aldı. Çevre Bakanlığı planları Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlık kısa sürede bu planları onayacak. Burada Büyükşehir Belediye ile ilçe belediyesinin işbirliğinin önemli bir sonucunu görmüş olduk" dedi.

Kumluca'ya katı atık ve bertaraf tesisi

Kumluca'nın, katı atık bertaraf tesisi kazandıracakları üç ilçeden biri olacağını belirten Türel, "Çöpten enerji, biyogaz elde ediliyor. Enerjiye önemli bir katma değer sağlıyorlar. Kumluca, katı atık bertaraf tesisi kazandıracağımız üç önemli ilçeden biri olacak. Doğaya terk edilen çöpler, bertaraf edilecek ve çöplerden enerji elde edilecek" diye konuştu.

Büyükşehir Yasası ile toptancı hallerinin birleştirildiğini kaydeden Türel, Mavikent ve Beykonak'ta birleştirilen halin iki ay içinde biteceğini ve 225 dükkanlık bir hal olacağını bildirdi.

Kumluca'ya yakışır bir kültür merkezinin de bölgede yapılacağını dile getiren Türel, şöyle konuştu:

"Mülkiyeti Kumluca Belediyesine ait olan yer, Büyükşehir Belediyesine devredilince projeye bir an önce başlayacağız. En kısa zamanda ihaleyi yaparak, Kumluca'ya yakışır bir kültür merkezi kazandıracağız. Şimdiden hayırlı olsun. Kumluca bir tarım ilçesidir. Ama sahili de çok güzeldir. Kumlucalı vatandaşlarımızın denize girecek düzenli bir yeri yoktu. Burada sosyal donatı alanları olan 130 bin metrekare alanı 2016 yaz sezonunda yetiştireceğiz."

Antalya ziyareti sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bir brifing verdiklerini belirten Türel, kendisine ilçelere yapılacak çalışmaların da aktarıldığını söyledi.

Türel, "Büyükşehir Belediyesi olarak ihalesi yapılmış, yapılmak üzere ve devam eden projeler olmak üzere eski parayla 1 katrilyon, yeni parayla 1 milyarlık yatırımı gerçekleştirebilir hale geldik. 235 milyon lira borç ödedik. Bu projeler içinde 'çılgın proje' diye tabir ettiğimiz projeler yok" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu