8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Denizli Valisi Kocatepe ve Büyükşehir belediye Başkanı Zolan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
GİRİŞ 06.03.2015 19:19 GÜNCELLEME 06.03.2015 19:19

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin "kadınların özgürlüğü, saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri" ile ölçüldüğünü bildirdi.

Kocatepe, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türk kadınının tarihin her döneminde eşi, ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakarlıklarla en üst değere layık olduğunu, sosyal ve ekonomik hayatın her alanında önemli roller üstlenerek, toplumun gelişmesinde ve ilerlemesinde yer aldığını belirtti.

Kocatepe, açıklamada şunları kaydetti:

"Kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesidir. Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin, sevginin kaynağı olmuştur. Günümüzde Türk kadınının emeğinin geçmediği, fikir ve gücünün katılmadığı görev kalmamıştır. Üstlenmiş oldukları bu görevlerde başarılı sonuçlar elde ederek iş hayatından siyasete, sanattan spora kadar birçok alanda hem ülkemizde hem de uluslararası arenada kendilerinden söz ettirmektedirler. Bir toplumun ilerlemesi, kadınıyla, erkeğiyle toplumun tüm fertlerinin, hep birlikte yücelmesiyle mümkündür. Bilgili, bilinçli ve güçlü nesillerin yetişmesi de, kadınlarımızın erkeklerimizden çok daha fazla nitelikli olmalarına bağlıdır.

Vali Kocatepe, "Cennet annelerin ayakları altındadır" buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olarak bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında oldukları gibi bundan sonra da olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Başkan Zolan'ın mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise yayınladığı mesajda "Ayakları altına cennet serilmiş analarımız, bilgisi ve üretkenliği ile ülke kalkınmasında yer alan hanım kardeşlerimiz, milletimizin kutsal emanetleri ve başımızın tacıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcudiyetinde fedakarca cepheye erzak ve silah taşıyan, vatan savunmasında canla başla mücadele eden kahraman kadınların imzasının olduğuna dikkati çeken Zolan, şunları ifade etti:

"İstiklal mücadelesinde ön saflarda yer almış kadınlarımızın vatan sevgisi, çalışkanlığı ve üretkenliği ile yoklukları varlık haline dönüştürerek bugünlere gelmiş bir milletiz. Ülkemiz huzurunun, refahının ve kalkınmasının temel taşı, sırtına yüklediği tüm sorumlulukların altından başarı ile kalkan kadınlarımızdır. Sağlıklı bir toplum ancak erkek ve kadının birbirinden güç aldığı, her alanda yan yana yürüdüğü ve birbirine omuz verdiği bir ortamın devamlılığı ile şekillenir. Biz de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak gerek kadınlarımızın iş dünyasındaki adımlarını hızlandıran Mikrokredi ofisimiz, gerek kadınlar için ücretsiz düzenlediğimiz spor, kültür ve sanat kurslarımız ve Kent Konseyi Kadın Meclisi faaliyetlerimizle Denizlili hanım kardeşlerimiz için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadınlar bir milletin geleceğini belirleyecek olan nesilleri yetiştirerek toplumun ortak kaderini belirler. Ayakları altına cennet serilmiş analarımız, bilgisi ve üretkenliği ile ülke kalkınmasında yer alan hanım kardeşlerimiz milletimizin kutsal emanetleri ve başımızın tacıdır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin