Van'da 3 kişi MERS şüphesiyle karantinaya alındı

Van'da, Umre'den döndükleri belirtilen 2'si kadın 3 kişi, MERS hastalığı şüphesiyle kentteki hastanelerde karantinaya alındı.

Van'da 3 kişi MERS şüphesiyle karantinaya alındı
Van'da 3 kişi MERS şüphesiyle karantinaya alındı
GİRİŞ 07.03.2015 02:33 GÜNCELLEME 07.03.2015 02:33

Alınan bilgiye göre, Umre ziyaretinden dönen 71 yaşındaki Hediye Aydın ile adları öğrenilemeyen bir çift, bir haftadan beri baş ağrısı, öksürük, bulantı, kusma, nefes darlığı ve ateş şikayetlerinin artması üzerine kentteki özel bir hastane ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine başvurdu.

Yapılan tetkiklerin ardından göğüs hastalıkları uzmanı ve enfeksiyon uzmanı ile gerçekleştirilen görüşmede, bu kişilerin MERS hastalığı şüphesiyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkine karar verildi.

Hastanede karantina altına alınan hastaların sağlık durumlarıyla ilgili yarın açıklama yapılacağı öğrenilirken, çiftin Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki sonrası özel hastanede hasta, hasta yakınları ve personelin maske taktığı, temizlik görevlilerinin ise hastanenin iç ve dış kısımlarını yıkamaya başladığı gözlemlendi.

Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS, ilk kez Suudi Arabistan'da Eylül 2012'de ortaya çıktı. MERS vakaları ve hastalık nedeniyle yaşanan ölümlerin çoğu da bu ülkede kaydediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası