KCK: Silah bırakma gündemimizde yok

Mustafa Karasu, silah bırakmanın Ortadoğu şartlarında mümkün olmadığını belirterek, "Silah bırakma gündemimizde yok" diye konuştu.

KCK: Silah bırakma gündemimizde yok
KCK: Silah bırakma gündemimizde yok
GİRİŞ 07.03.2015 19:30 GÜNCELLEME 08.03.2015 08:52
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

28 Şubat'ta Öcalan'ın silah bırakma mesajı için KCK Yöneticisi Mustafa Karasu, "Apo’nun değerlendirmelerinde, yapılan açıklamayı da silahı bırakma gibi anlamamak gerekiyor" uyarısı yaptı.

PKK'ya yakın haber ajansına konuşan Karasu, hiçbir coğrafyada Kürtlerin varlığı ve özgürlüğünün güvence altında olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

'SİLAHLARIN BIRAKILMASINDAN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL'

“Kimin tehdidi altındadır? Türkiye’nin desteklediği IŞİD’in tehdidi altındadır. IŞİD’i Türkiye desteklemiştir. Türkiye’de de hâlâ öyle sorunlar çözülmüş değildir. Bu açıdan silahların bırakılmasından söz etmek mümkün değildir.

KARASU: SİLAHI BIRAKMAK GİBİ ANLAMAMAK GEREKİYOR

Önder Apo da böyle bir şeyden hiç söz etmiyor. Bir daha belirtelim; sorun silah bırakıp bırakmama sorunu değildir. Böyle bir gündem yoktur. Apo’nun değerlendirmelerinde, yapılan açıklamayı da silahı bırakma gibi anlamamak gerekiyor. Türkiye’ye karşı silahlı mücadelenin durdurulması biçiminde ifade etmek gerekiyor.”

YORUMLAR 51
  • lokman 9 yıl önce Şikayet Et
    silah bırakmazsalar bitiririz diyenler 30 yılda bitirilemedi, bugün mü bitireceksiniz. adama çıklamış silah bırakmayız diye, doğru da söylemiş silah bırakmazlar. ırak, iran, suriye, işid çok tehlikeleri var. Ancak Türkiyeye karşı silah bırakma beklenebilir(%99 var zaten). ben zaten bundan fazla bir gelişmenin olabileceğini şuan için düşünemiyorum. türkiyede demokratik siyasete imkan olacaktır.
    Cevapla
  • Türkoğlu Türk 9 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru söylüyor şu ana kadar ne kck ne pkk ne hdp ne bilmem ne silah bırakıacak diye bir şey demedi. Türkiye'ye karşı silahlı mücadele sonlandırılacak dediler. Bu da onların işine geliyor çünkü 3 - 4 cephede savaşmak istemiyorlar. Silah bırakacaklar algısını seçim önü akp yaratıyor.
    Cevapla
  • zeki 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiye isterse yerlerini başlarına yıkar esas olan rızalarıyla gelmeleridir gelmezlerse olacaklardan sorumlu olacak onlardır
    Cevapla
  • Yıkacaktı da... 9 yıl önce Şikayet Et
    Yıkabilecek gücü varsa şimdiye kadar niye beklemiş? O kadar güçlü de neden bunlarla pazarlık yapıyor?
    Cevapla
  • Sabit Kal 9 yıl önce Şikayet Et
    Sanki hükümette silah bırakcaklarına inanıyormu. Bu bir şahmat hamlesidir. Satranç oynanıyor ve sonuçta birinden biri şahmat olacak. Ama bu arada nemi olacak? Silahı bırakmak isteyenle, bırakmak istemeyen ayrılacak. Kürtlerin %70'i silah bırakacak, %30 ise asla silah bırakmayacak ve PKK liderliği parçalanacak. Hükümette bu orana göre haraket ediyor. Sonuçta %100 karşı değil, %30'a karşı savaşmak zorunda kalınacak. Bu yüzden bu açıklama pek tuhaf karşılanmamalı. Artık sona doğru yaklaşılıyorya, beyaz ile siyah belli olacak.
    Cevapla
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    şu kürt halkı bir uyanık olsa varya bunların kökü kurur kimi kullanacaklar?? kürtler olmasa.hdp seçimde %10 hayali kurarken %1i alamaz.Hla daha kürtler anlayamadı kullanıldıklarını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler