İstanbul'da modern Suriye okulu

Suriye'den kaçarak İstanbul'a yerleşen Suriyeli ailelerin çocuklarına eğitim verilebilmesi için Avcılar'a Modern Suriye Okulu açıldı.

İstanbul'da modern Suriye okulu
İstanbul'da modern Suriye okulu
GİRİŞ 08.03.2015 15:02 GÜNCELLEME 08.03.2015 15:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Avcılar'da sayıları giderek artan Suriyeli aileler, Türkçe bilmeyen çocuklarının ilçedeki okullarda zorlanmaları ve tam uyum sağlayamaması üzerine bir araya gelerek uzun süreden bu yana kullanılmayan 3 katlı binayı 3 bin liraya kiralayarak okul haline getirdi.

Suriyeli 6 öğretmen ile yaklaşık 500 lira aylık ücret karşılığında ders vermeleri için anlaşma sağlandı. 'Syrian Modern School' adı verilen resmi olmayan okula dönüştürülen bina görüntülendi.

133 SURİYELİ ÖĞRENCİ

'Syrian Modern School'da, yerden tasarruf edebilmek için binadaki en küçük odayı bile sınıfa veya minikler için oyun alanına dönüştürdü. Anne veya babaları tarafından sabah erken saatlerden itibaren getirilen Suriyeli öğrencilerin sayısı giderek artarken, 5-12 yaşındaki 133 öğrenciye ulaşıldı. Velilerin katkıları ile okul ayakta tutulmaya çalışılırken, çocuklara sabah saatlerinde beslenme çantaları ile getirdikleri yiyecekler yemek saatinde veriliyor.

ÖĞRENCİLERE TÜRKÇE EĞİTİMİ VERİLİYOR

Okul yöneticileri ve öğretmenler Suriyeli çocukların Türkçeye uyum sağlayarak Türkçeyi daha iyi yazıp konuşabilmeleri için ilkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıf Türkçe kitaplarına gereksinim duyduklarını söyledi. Bunun yanı sıra 1 projeksiyon cihazı ve fen dersi için konuların daha iyi anlatılabileceği görsel malzeme veya maket desteği ile karşılaşan Milli Eğitim Müdürü Engin, bunları en kısa sürede sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Devam mecburiyeti olmayan 'Syrian Modern School'da öğrenciler okuma yazmanın yanı sıra, fen ve sosyal bilimler, bilgisayar dersleri de görüyor. Öğrencilere şimdilik diploma ve herhangi bir belge verilmiyor.

YORUMLAR 6
  • xbendenizx 9 yıl önce Şikayet Et
    Geleceğin ayrılıkçılarını oluştururuz eğer tedbir alınmazsa şimdiden. entegre olunmaz ve Suriye'deki bu durum daha uzun yıllar sürerse Esad'a ses çıkaramayan bunlar Türkiye'de artık özerklik falan da isterler. Zaten önüne gelenin sesi Türkiye'ye çıkıyor.
    Cevapla
  • Bu ne 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık ! Seneye suriye öğrencileri universiteye alıcaklar ve ucretsiz her şeylerin bir Türk evladı niye ucretsiz okutulmuyor anladık din kardeşiyiz fakat bu da bir yere kadar
    Cevapla
  • asla 9 yıl önce Şikayet Et
    böye birşeye izin verilmemeli bakın böyle yanlış uygulamalar ilerde başımızı ağrıtacak bu çocuklar okutulacaksa ancak milli eğitimin okullarında Türkiyeye entegre edilerek eğitilmeli zaten bunların çogu daha 20 sene dönmeyecek 20 senden sonrada zaten dönmezler al sana ozaman ikinci bir azınlık sorunu daha , ya hiçmi akıllanmazlar bu memleketi yönetenler bu milletin başına öyle bela çıp dururlar , Allah aşkına biri bunlara doğrusunu söylesin
    Cevapla
  • Müslim 9 yıl önce Şikayet Et
    500 tl mi ayıp bilader.. en azından asgari ücret verilsin..
    Cevapla
  • sır 9 yıl önce Şikayet Et
    okul resmi değil yazıyo birader.maaşları aileler karşılıyo yani.ne asgari ücreti?
    Cevapla
  • Baran 9 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir uygulama. Empati yapıldığı zaman minnet kalınacak bir durum. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı