Vatandaş kovalarla akaryakıt doldurdu!

Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Saraybahçe köyünde arazide çalışma yapan iş makinesi, NATO akaryakıt boru hattını patlattı.

GİRİŞ 09.03.2015 11:33 GÜNCELLEME 09.03.2015 17:50
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Araziyi düzeltmek amacıyla yapılan çalışma esnasında iş makinesinin kırdığı boru hattından çevreye hızla akaryakıt akmaya başladı. Yaklaşık 50 metre yüksekliğe fışkıran akaryakıtın çevreye daha fazla yayılmaması için köylüler seferber oldu.

Hasarı onarmaya çalışan köylüler, bir yandan da akaryakıtın etrafını çevirip, tarlaya yayılmasına engel oldu. Olay yerine akın eden köylüler, ellerine geçirdikleri, pet şişeler ve kovalarla 3-5 tonluk tankerlere doldurdu. Köylülerin mazot havuzundaki hummalı çalışması ilginç görüntüler ortaya koydu. Bu arada haber verilmesine rağmen, Pazar günü olduğu için hiçbir yetkilinin gelmemesi dikkat çekti.

ÇOK YAKINDAN GEÇİYOR

Musa Demir, arsasının içinden boru hattı geçtiğini bildiğini, ancak hafta sonu olduğu için yetkililere ulaşamadığını söyledi. Demir, olayda herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını kaydetti. Görgü tanıkları da iş makinesinin çalışma esnasında boruyu kırdığını ve akaryakıtın metrelerce yüksekliğe fışkırdığını aktardı. Yaklaşık 15 bin litre akaryakıtın çevreye yayıldığını ifade eden görgü tanıkları, boru hattının fazla derinde olmaması nedeniyle bu tür kazaların yaşanabileceğini kaydetti.

NATO boru hattında meydana gelen kaza nedeniyle İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler de olay yerine gelerek inceleme yaptı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

İHA

YORUMLAR 12
  • gakgoş 9 yıl önce Şikayet Et
    Olcay çelik kardeşim dediğin şeye aynen katiliyorum.köylüleri kötülüyor bu başlık.ben oraliyim.oradaki köylülerin ihtiyacı yok
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    haydiii benzin 5 lira olur yine
    Cevapla
  • Muhacir 9 yıl önce Şikayet Et
    Yillardir hep bu tur kazalari duyariz. Merak ediyorum, bu petrol hangi ulkeden, hangi rafineriden nereye akiyor? Kim cekmis bu hatti? NATO hatti deniyor surekli Nato isimli dunya hadudu, bu gazi, petrolu kimden cekiyor da, neredeki depolarina aktariyor? Bilen var mi? Devlet biliyor mu acaba?
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    hiçmi kafanız çalışmıyor. şaş kaza birisi sigara atsa hepiniz meşaleye dönersiniz...
    Cevapla
  • abdurrahman 9 yıl önce Şikayet Et
    acana o yakit alev alsa ne olurdu ordakilere, oraya yaklasmamalri gerekirken resmen icine dalmislar. Böyle bir gøruntuyu avrupada gørebilirmiyiz? Buda bizim kafa olarak ne kadar daha geride oldugumuzu gøsteriyor
    Cevapla
  • ferruh 9 yıl önce Şikayet Et
    hep avrupa bitmedi şu avrupa sevgisi kendi adamını eleştirirken övdüğün adamlara bak. unutma onların gaddarlığı sayesinde böyle oldu bu millet. katilleri örnek göstermeyin bari
    Cevapla
  • lytbugy 9 yıl önce Şikayet Et
    la oglum insasniz insan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması