Reşat Petek: Seçime yönelik operasyon yapılıyor

Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Haber 7 yazarı Reşat Petek, seçime yönelik operasyon yapıldığını iddia etti.

Reşat Petek: Seçime yönelik operasyon yapılıyor
Reşat Petek: Seçime yönelik operasyon yapılıyor
GİRİŞ 11.03.2015 17:33 GÜNCELLEME 11.03.2015 17:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sandıkta umduklarını alamayanların sokakları terörize ettiğini vurgulayan Petek, asıl amacın Erdoğan’ı devirmekten de öte büyüyen Türkiye’nin güçlü dış politika ve içerdeki barış ortamının önüne geçmek olduğunu söyledi.

"SEÇİME YÖNELİK OPERASYON YAPILIYOR"

Kimsenin bu ülkede suç işleme özgürlüğü yok. Bunu yapan yanına da kar kalmaz. Yaptırımları vardır. Zaten hukuk devleti olarak biz bunun varlığını, devletimizin sürdüreceksek herkesin hukuk karşısında eşit olarak da bu kurallara uyması lazım.

Hayatı durdurmak dendiğinde yani  bu açıklamanın arkasına bir bakıyoruz, yani  nedir siz hayatı hangi anlamda durduracaksınız dediğinizde hangi haklı nedenler var mı yok mu? Şimdi ben şöyle bir bakıyorum, 7 Haziran seçimlerinin arifesinde sandıktan iktidar ümidi olmayanların yeni provokasyonlar peşinde olduğu net olarak anlaşılıyor. Yani burada gerçekten ümit veremeyen, yeni bir takım politikalar üretemeyen, çözüm üretemeyenlerin yapacağı bir şey var: Protesto etmek, eleştirmek, bunu da yasal sınırların hukuki sınırların dışında yakmaya, yıkmaya, kırmaya, dökmeye,  can almaya doğru yönlendirecek ki bir kaos ortamı ortaya çıksın.

"ASIL AMAÇ BÜYÜYEN TÜRKİYE’Yİ ENGELLEMEK"

7 Haziran seçimleri öncesinde şu anda alınan istihbaratlar, yapılan çalışmalar gösteriyor ki; bu güne kadar bir araya gelmeyen gelmesi mümkün olmayanlar bir araya gelmiş sadece AK Parti karşıtlığı, Erdoğan karşıtlığı, hükümet karşıtlığı bir araya bunları getirerek, ateşle barut gibi bir araya gelmesi mümkün değilken bir araya geliyor. Hedef nedir? Hedef halkın iradesiyle seçimi almış bundan sonra da alma durumunda olan siyasal iktidara karşı bir çaba. Burada şunu da görüyoruz;  mesele sadece Erdoğan karşıtlığı, Erdoğan’ın şahsı da değil. Erdoğan karşıtlığının asıl arkasında yatan gerçek, Erdoğan’ın başbakanlığı ile birlikte Türkiye’de iç ve dış politikadaki milli politikaların uygulamaya geçilmesidir.

Barış adası Türkiye. Bakın Türkiye’de ne diyorlar? Dış politikada Türkiye iflas etti. İç politikada iflas etti. Şimdi o çağrının alt tarafına baktığınızda can güvenliği kalmamış, ekonomik özgürlüğü kalmamış, yatırım güvencesi kalmamış… Bu şekilde atıyor durmadan. Halbuki Türkiye gerçekten bir barış adası olarak sağına soluna, kuzeyine güneyine baktığınız zaman Türkiye barış adası durumunda gerçekten. Bunu görmemek için gerçekten kör olmak lazım. Veyahutta tamamen art niyetli olarak bunu çarpıtan bir açıklama. Yoksa özellikle güneyimizdeki Türkiye’ye karşı uygulanan oyunlar, Türkiye’yi bir savaşın içine çekme gayretlerini… Bunu görüyoruz bütün aklı selim sahibi gerçekten bu meseleye ciddi,  objektif yaklaşanlar da Türkiye’ye karşı uygulanan tehlikenin bunu görüyor izah ediyor. Sanki, bunlar hiç yokmuş gibi Türkiye’deki bu barış ortamından rahatsız olanlar bir taşeron olarak dışarıdan Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin maşası, aleti durumunda şimdi bu çağrıları ortaya koyuyorlar.

'Yeniden Gezi' provası yapanların asıl amacı büyüyen Türkiye’yi sabote etmek’. İddia 'e ait. A Haber’de yayınlanan Salih Nayman’ın moderatörlüğündeki Memleket Meselesi programına konuk olan Reşat Petek, 11 Mart'ta hayatı durdurun çağrısı ile yeni bir provokasyon hedefleyenleri eleştirdi.

YORUMLAR 1
  • ayrancı 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hep duruyorlar bir milim ilerlemeleri mümkün görünmüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira