Develioğlu'nun ağzından Kabataş'taki saldırı anı

Gezi olayları sırasında Kabataş'ta bir grubun saldırısına uğrayan Zehra Develioğlu, polis ifadesinde yaşadığı kâbus dakikalarını anlattı:

Develioğlu'nun ağzından Kabataş'taki saldırı anı
Develioğlu'nun ağzından Kabataş'taki saldırı anı
GİRİŞ 12.03.2015 09:41 GÜNCELLEME 12.03.2015 09:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Gezi olayları sırasında Kabataş'ta protestocu bir grubun saldırısına uğrayan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini Zehra Develioğlu, polis ifadesinde Kabataş İskelesi'nde 52 saniye yanında kalan saldırgan grubun kendisine yönelik saldırısını anlattı.

Develioğlu'nun olaydan kısa bir süre sonra poliste verdiği ifadenin detayları şöyle: 

PİKNİKTEN DÖNÜYORDUM: Büyükada'da ailem ile piknik yaptık. İDO ile Kabataş'a geldim. Telefonumun şarzı bittiğinden eşimi bir büfeden aldığım telefon kartıyla arayıp, gelip beni almasını söyledim. Telefon kulübesinin yakınında ellerinde pankart ve flamalar olan protestocuların sataşmaları başladı. Beni göstererek "Şuna bak" dediler. Hemen oradan uzaklaştım. Yolun karşısına geçerken başörtülü bir kadın ve babası olduğunu düşündüğüm kişiye saldırdılar.

TOKATLA YERE DÜŞTÜM: Ben eşimi beklerken kalabalık gruplar Karaköy'den İnönü Stadı'na doğru ilerliyor sağa sola sataşıyor, kendilerine karşılık verenleri tartaklıyordu. Ben yol kenarındaki direğin yanında kenara çekilmiştim. Sağ tarafımdan erkek ve kadınların olduğu bir grup geliyordu. Grubun önündeki üzerinde Che Guavera resmi bulunan bodyli ve açık mavi kotlu bir bayan başörtümü kaldırıp yüksek sesle küfürler etti. Gruptan bir erkek yanıma gelip yanağıma sert bir tokat attı. Elimde bebek arabası olduğundan onun eşkalini göremedim. Sırtüstü yere düştüm. Kalabalık etrafımı çevirdi. Hakaret edip, tükürmeye, tekmelemeye başladılar. Bu sırada hafif kilolu biri bebek arabasını tutarak sallıyordu. Arabadaki kızım aşağı yukarı zıplıyordu. Bu kişilerden kurtulup kızımın yanına gidemedim. Başımı yere sırtımı yukarı verecek şekilde kapaklandım. Gözümü açamıyor, kafamı kaldıramıyordum.

BİRA İÇİYORLARDI: Üç dört kişi üzerime idrarlarını yaptı. Bir kadın "Başörtüsüne i....n" diye bağırıyordu. Ben şahıslardan emekleyerek kaçmaya çalıştım ama başaramadım... Bana cinsel saldırıda bulunan, darp ve hakaret edenlerin arkasından baktığımda ellerinde bira şişeleri vardı. Şişeleri tokuşturup içtiklerini ve kahkahalar atarak güldüklerini gördüm.

HEMEN ANLATMADIM: Bir süre sonra eşim geldi. Birlikte araca yürüdük. Ben ağlıyordum fakat olay yerinden yine başka bir grup geçti. Eşimin eğer yaşadıklarımı anlatırsam onlarla tartışacağını düşündüğüm için hemen anlatmadım. Arabamıza bindikten sonra da ağlamayı sürdürdüm. Stadın üstündeki tünele geldiğimizde eşime yaşadıklarımın bir kısmını anlattım. Eşim sürekli sorular sorarak detaylarını öğrenmek istiyordu. Eve gidince hemen duşa girdim ve bacaklarımda çok sayıda morluk olduğunu gördüm. Ertesi gün olay anında üzerimde bulunan elbiseleri çamaşır makinesine attı ve temizlensinler diye 4-5 kez üst üste yıkadım. Eşime anlatmadığım detayları daha sonra kayınvalideme anlattım ve ailem her şeyi öğrenmiş oldu. 

'SÜTTEN KESİLDİM'

Bu olaydan dolayı psikolojim bozuldu. 3-4 gün evden hiç çıkamadım. Yaşadığım korku sebebiyle bebeğimi emziremedim, sütüm kesildi. Evimden dışarı çıktığımda bile yan yana iki insan görsem sanki bana saldıracaklarmış gibi düşünmekteyim. Kendimi iyi hissetmeye başladıktan sonra savcılığa şikâyette bulundum.

KAYNAK: NAZİF KARAMAN - SABAH
YORUMLAR 12
  • kabataş masalı 9 yıl önce Şikayet Et
    bu olay gerçekse o kadar polis kamereların tüm kayıtlarını incelediler neden delil yok kadın yalan söylüyor bu olay siyasi rant aracı oldu akp nin yok neymiş üstü çıplak kişiler varmış bilmem ne varmış yalandan halkımızın islami duygularını sömürmeye çalıyorlar. bir tane delil getirin inanalım
    Cevapla
  • cihan 9 yıl önce Şikayet Et
    gerçekmi yalanmı ALLAH bilir ama gizli veya gizlenmiş bütün alçaklıklar ortaya çıkacaktır
    Cevapla
  • muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    saman gazetesi ve samandolu haber grubu yazarları o çapulcuları savunuyor.... yazıklar olsun...
    Cevapla
  • selin 9 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapanlara hayvan desen garibim hayvanlara hakaret olur. bunlar insan olamaz. sefiller. hükümet ve sayın başkan tayyip erdogan olayın aydınlanması için gece gündüz uyumadan çözmeliler. yoksa herkes kendi hakim olup cezasını verecek.
    Cevapla
  • CESUR ÖZGÜR 9 yıl önce Şikayet Et
    bu mesele asla kapanmamalı taki o sapıklar bulununcaya dek.....
    Cevapla
  • CESUR ÖZGÜR 9 yıl önce Şikayet Et
    nerde bu insanlar... berkin için ayaklananlar... niçin bu kadın için insanca saldırmadan yıkmadan yürüyüş yapmıyor sivil toplumcular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar