Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı törenlerine doğru

18 Mart'taki törenler için 12 ülkeden 455 basın mensubu akreditasyon yaptırdı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı törenlerine doğru
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılı törenlerine doğru
GİRİŞ 12.03.2015 13:12 GÜNCELLEME 12.03.2015 13:12

Ccedil;anakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla 18 Mart'ta Çanakkale'de düzenlenecek törenler için 12 ülkeden 455 basın mensubunun akreditasyon yaptırdığı bildirildi.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Murat Dereli, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılının kutlanacağı 18 Mart'taki törenleri takip etmek için rekor sayıda gazetecinin başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Törenleri 12 ülkeden 455 medya mensubunun izleyeceğini, bu sayının törenleri görüntülemekle ilgili görevli kamu çalışanlarıyla 500'e yaklaşacağını açıklayan Dereli, "Geçtiğimiz yıl 240 gazeteci arkadaşımızın izlediği törenlere bu yıl beklendiği gibi fazla ilgi oldu. Kurum olarak akredite işlemlerini yaklaşık 15 gündür sürdürüyoruz. İşlemlerimizi sonlandırdık. Medya mensuplarının görev alanlarında rahat bir çalışma ortamı bulabilmeleriyle ilgili ön hazırlıkları bitirdik. Son kontrolleri yeniledikten sonra hazırlıklarımız bitecek. Bundan sonrası törenlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirecek gazeteci arkadaşlarımıza kalıyor" ifadesini kullandı.

Bu yılın sadece akreditasyon sayısıyla değil, katılımla da farklı olduğunu aktaran Dereli, şunları kaydetti:

"Buna göre, 100'üncü yıl törenlerini Türkiye'nin yanı sıra Çin, Fransa, Almanya, Filistin, ABD, Azerbaycan, Katar, Irak, İran, Avustralya ve İngiltere'den gazeteciler takip edecek. Genel müdürlüğümüz de 17 kişiyle görev yapacak. Çanakkale'deki törenlerini izleyecek gazeteciler, Çanakkale İskelesi'nden, direkt Şehitler Abidesi'ndeki törenlere katılacak medya mensupları ise Eceabat İskelesi'nden toplu şekilde alana intikal ettirilecek. Personelimiz ise Cumhuriyet Meydanı, 18 Mart Stadyumu, Eceabat toplanma merkezi ve Şehitler Abidesi'nde gazetecilere yardımcı olacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı