Çanakkale Boğazı'nda sıcak saatler

Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu girişinde sahil güvenlik botu içinde mülteci olduğu belirtilen kuru yük gemisini durdurmak istedi.

GİRİŞ 13.03.2015 00:04 GÜNCELLEME 13.03.2015 00:56
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Gemi komutlara uymayıp yola devam edince, Sahil Güvenlik Botu uyarı ateşi açtı ama gemi yoluna devam etti, boğazda gemi trafiği durduruldu. 

Akşam saatlerinde Çanakkale Boğazı'nda hareketli anlar yaşandı. Kuru yük gemisinde yaklaşık 500 mültecinin bulunduğu haberi üzerine Sahil Güvenlik Botu harekete geçti. Tüm çabalara, anonslara, uyarı ateşine rağmen gemi durdurulamadı.

Çanakale Valisi Ahmet Çınar, "Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu girişinde içinde yabancı uyruklu kaçaklar olduğu duyumu alınan bir gemiyi durdurmak istedik. Sahil Güvenlik botundan anons yapıldı. Gemi ikaza uymayıp, botun üzerine doğru giderek yoluna devam etmiştir. Sahil Güvenlik, gemiye yanaşmak istemiş, ancak geminin kaptanı buna da izin vermemiş. Şu an Sahil Güvenlik ile gemi arasındaki boğazdaki kovalamaca sürüyor" dedi.

AÇILAN ATEŞ SONRASI DURMAK ZORUNDA KALDI

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Boğaz'da Sahil Güvenliğin 'dur' ihtarına uymayıp, yoluna devam etmek isteyen 59 metrelik 'Doğan Kartal' isimli kuru yük gemisine ateş açıldı. Geminin makine dairesine açılan ateş sonucu dümeni kilitlenince durmak zorunda kaldı. Gemiden de direniş olmaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri saat 18.30 itibariyle gemiye çıktı. Gemide, ilk belirlemelere göre 400 kadar yabancı uyruklu mülteci olduğunu öğrendik. Şu an gemiyle ilgili işlemler sürüyor" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • durmuş 9 yıl önce Şikayet Et
    "Çanakkale geçilmez" 18 mart yaklaşıyor. Yıldönümü kutlaması gibi oldu...
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    birakin mültecileri avrupaya gitsinler zaten öylede böylede iç organlari avrupaya abd ye israile gidecek, ortadoguyu ellerine almislar afrikayi ellerine almislar.birakin gitsinler
    Cevapla
  • Alternatif Düşünce 9 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir ihbarı değerlendiren komutan sorumluluk alıp o geminin uluslararası sulara açılmasını sağlamalı idi.ülke vatan millet sevgisi yok ki.bu mültecileri yakalayınca madalyamı takacaklar.ülkeye olan maliyetini bir düşünsenize.
    Cevapla
  • montrö 9 yıl önce Şikayet Et
    Montrö anlaşması sebebiyle boğazdan gecene kadar hiç birsey yapamazsın. İmo numarası dahi soramazsın. Ama sorsan boğaz bizim kontrolumuzde...
    Cevapla
  • Kürşat Atakan 9 yıl önce Şikayet Et
    'Sen bir gemiyi durduramaz'isen peki düşman gelse ne yapacaksın" demiş vatandaşın biri düşman gemisini durdurmak Sahil Güvenlik'in görevi değil ordunun görevidir, o da layıkıyla o işi yapar, yorum yazarken azıcık akla mantığa bilgiye dayalı yorum yapın Allah aşkına, senin mantığına göre düşman tankının karşısına da izci kampından öğrenci çıkarmamız lazım, açın okuyun Sahil Güvenlik Kurumu' nun görev ve yetkilerini, cehalet akmasın yorumlardan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini