Jilet yutan o adam konuştu

Kocaeli'de ekmeğin içinden çıktığı iddia edilen jiletin yemek borusunu kesip, kalp damarını delmesi sonucu ameliyat edilen adam konuştu.

Jilet yutan o adam konuştu
Jilet yutan o adam konuştu
GİRİŞ 14.03.2015 16:33 GÜNCELLEME 14.03.2015 16:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gebze'de geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan olayda iddialara göre, Osman Sarıboğa, bir fırından aldığı ekmeğin arasına tavuk koyarak yemeye başladı. Sarıboğa, bir süre sonra göğsünde bir ağrı hissetti. Ağrının yediği tavuğun kemiğinden kaynaklandığını düşünen Sarıboğa, ağrılarının şiddetlenerek artması üzerine ailesiyle birlikte Darıca Farabi Devlet Hastanesi acil servisine gitti. Burada rahatsızlığının nedeni belirlenemeyen Osman Sarıboğa, Pendik'teki Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

AORT DAMARINA SAPLANDI

Hastanenin acil servisine yatırılan Sarıboğa'nın tomografisi çekildi. Tomografide, yemek borusunda yabancı bir cisim olduğunu fark eden Yrd. Doç. Dr. Tunç Laçin, endoskopi yaptı. Endoskopi sonucunda, yabancı cismin, Sarıboğa'nın yemek borusunu delerek kalpten çıkan aort damarına saplandığı tespit edildi. Bunun üzerine ailesinden onay alınarak ameliyat yapılmasına karar verildi.

Yaklaşık 6 saat süren ameliyatı gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Tunç Laçin yaşanan süreci şöyle anlattı:

“Hastamız göğüs ağrısı şikayetiyle gelmiş. Tavuk kemiği yuttuğu söylendi. Ameliyathaneden endoskopi yönetimi çıkarmaya çalıştık.Yemek borusundaki cismi gördüm, kan vardı. Bu şekilde çıkmayacağı öngörüsüne varınca, büyük ameliyat yapmaya karar verdik. Önce yabancı cismi bulduk yemek borusu içinde. Yabancı cisim yemek borusunun arka yüzünü yırtarak aort dediğimiz kalpten çıkan ana damarı da delmişti. Kalp damar cerrahisindeki arkadaşımızın yardımıyla aorttan kanı kontrol altına aldık dikiş yöntemiyle. Yemek borusunu da tamir ettim. Hastamızın ameliyatı 6 saat sürdü ve 4 gün de yoğun bakım süreci oldu. Dün akşam itibarı ile hastamızı servise aldık. Hayati tehlikeyi atlattı diyebiliriz. Hastamızla konuştuğumuzda ekmeği çiğnemeden yuttuğunu öğrendik. Bu şekilde yemek borusunu parçalayıp saplandığı öğrendik" 

İLK DEFA BÖYLE BİR VAKA İLE KARŞILAŞTIK

Göğüs Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Laçin, daha önce böyle bir vakayla karşılaşmadığını ifade ederek “İlk defa karşılaştığımız bir durum, biz de şaşırdık. Bu şekilde üçgen, özel hazırlanmış bir jiletin çıkarılması durumu. Fırıncılar kullanıyormuş" dedi.

ŞU AN ÇOK İYİYİM

Ameliyat sonrası 4 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra servise kaldırılan Matbaacı Osman Sarıboğa, ekmeğin içindeki jileti fark etmediğini belirterek, “Fırından ekmek aldım, tavuk eti koydum. İçindeki jileti fark etmedim. Birkaç saat sonra rahatsız oldum. Yutkunamamaya başladım. Tavuk kemiği diye düşündüm. Rahatsızlığım artınca hastaneye gittim. Zor bir ameliyat geçirdim. Şu anda çok iyiyim. Vatandaşların böyle konulara dikkat etmesi gerekir, ben kurtuldum başkaları daha kötü olabilir" diye konuştu.

BENİM ÇOCUĞUMU PARÇALADILAR

Osman Sarıboğa'nın babası Alaattin Sarıboğa savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Alaattin Sarıboğa, “Bu işin arkasında duracağım. Benim çocuğumu parçaladı" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • sorun jilet sorunu değil 9 yıl önce Şikayet Et
    Sorun ihmalkarlik ekmegin daha iyi pismesini sağlar. Bir karış uzunluğundaki cubuklara takilarak kullanılır. Karadenizde 6 liralık ekmek var bu ekmek hamur kalır jilet atilmazsa.firinci farketmeliydi cubukta jilet yoksa sacma sapan cizikler oluşur. Bunu farketmesi lazimdi.
    Cevapla
  • Murat Bulat 9 yıl önce Şikayet Et
    okurken bile kötü oldum. O jilet ekmeğin ortasında ki yarığın oluşması için kullanılan jilet. büyük ihtimalle usturanın içinden çıktı, işçide baktı bulamadı önemsemeyip yeni jilet takıp devam etti işine. Çok büyük ihmalkarlık.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    bence sadece fırının değil o ilkel yöntemin kullanılmasına izin verenlerin de cezalandırılması gerekir.
    Cevapla
  • SDfs fsf 9 yıl önce Şikayet Et
    JİLETİN ne işi var fırında..Bide o ekmeği yiyoruz.
    Cevapla
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    ekmeğin üstüne çizik atıyorlar, galiba onun için kullanılan bişey.
    Cevapla
  • mahmutoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Fırıncılar jilet ile yapmasalar ölürlermi başka yolu yokmu ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler