HES protestosunda gerginlik

Tokat'ın Zile ilçesinde Çekerek Irmağı üzerine 3 hidroelektrik santrali kurulacak olmasına tepki amacıyla düzenlenen gösteride olay çıktı.

HES protestosunda gerginlik
HES protestosunda gerginlik
GİRİŞ 15.03.2015 18:51 GÜNCELLEME 15.03.2015 18:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Tokat'ın Zile ilçesinde Çekerek Irmağı üzerine 3 hidroelektrik santrali (HES) kurulacak olmasına tepki amacıyla düzenlenen gösteride şantiye binasını taşlayan gruba, güvenlik güçleri müdahale etti.

HES protestosu için Zile ve İstanbul ile Yozgat'a bağlı bazı köylerden otobüslerle ilçeye gelenler, Yapalak köyünde buluştu. HES şantiyesine yürümek isteyen grup, yolu kapattı.

Uyarılara rağmen yolu açmayan gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Grup, daha sonra Narlıkışla köyü yakınlarındaki HES şantiyesi önüne geldi. Burada eylemine devam eden gruptaki kişilerden bazıları, şantiye binasını taşladı.

Grup, yetkililerle yapılan görüşmelerin ardından eylemini sonlandırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • ...... 9 yıl önce Şikayet Et
    Zaruret ciddi olmadan..dogaya zarar verilmez..haklilar tabi..varsa zaruri zaruri yonetenler hakli tabi...
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    hiç mütevazi olmadan söylüyorum: beyefendiler o üç hes prajesinden üretilecek elektrik 1000/1 bile değil hesten amaç kerek ırmağının suyunun 49 yıllıgına bir firmaya satılması ve yöre halkının suya ancak ve ancak para ile ulaşma şartıdır.oysa bu su ırmak allah vergisi ve bölge halkı,köylüsünün hakkıdır.elektririk üretilecekse rüzgar lar boşa esiyor güneş enerjisi boşa gidiyor.bilip bilmeden yazmayın konuşmayın benim çocuklugum çekerek ırmagagında kurbağa giibi yüzmekten geçti o hesler yapılırsa bizleryani memleketim o ırmak yatağında kurbağa bile bulamaayacak suya hasret kalacaktır.SUYUMUZ ELEKTRİK BAHANE EDİLEREK SATILIYORRRRRRRRRR
    Cevapla
  • Hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    Gaza gelmiş gibi yazmışsın. Hangi HES ten su satılıyor bana tek bir örnek gösterebilirmisin ? Yani pes doğrusu. Siz ne içiyorsunuz ?
    Cevapla
  • bilincsizler 9 yıl önce Şikayet Et
    HES nedir diye sorsan iclerinden kac kisi bilir. Hidro Elektrik Santrali. Yani suyun akim gucunden faydalanarak trubinle elektrik uretmek. Hepsi bu
    Cevapla
  • BirDost 9 yıl önce Şikayet Et
    2 saat elektrikleri gelmese isyan çıkarırlar. İnsanlar nasıl düşünmeden, azıcık aklını kullanmadan, dolduruşa geliyorlar anlamıyorum.
    Cevapla
  • memedo 9 yıl önce Şikayet Et
    eğer bu protestoyu yapanlar dürüst ise evlerinde işyerlerinde elektirik kullanmasınlar... o zaman her türlü protestoda haklı olurlar.. yook elektirik kullanıyorsalar o zamn da susacaklar ve iki yüzlü olmayacaklar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı