Hakkari'de ilk Nevruz ateşi yakıldı

Hakkari'de Medrese Mahalle Meclisi tarafından düzenlenen şenlikle ilk Nevruz ateşi yakıldı.

Hakkari'de ilk Nevruz ateşi yakıldı
Hakkari'de ilk Nevruz ateşi yakıldı
GİRİŞ 15.03.2015 21:39 GÜNCELLEME 15.03.2015 21:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Akşam saatlerinde Medrese Mahallesi'nde 5 ayrı mahalle bir araya gelerek burada canlı müzik eşliğinde halay çektiler. Mahalle Meclisi tarafından organize edilen eğlence programına Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, HDP Eş Başkanları ile 5 mahalleden gelenler katıldı. Kutlamaya katılanlar burada yakılan ateş çevresinde canlı müzik eşliğinde halay çekerek eğlendiler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • eyvah 9 yıl önce Şikayet Et
    Nevrûz Farsçada “yeni gün” mânâsına gelmektedir. İslâmiyetten önce İran’da Mecûsîlik ve Zerdüştlük inançları yaygındı. Ateşe tapan insanların yaşadığı İran’da ilk olarak devlet kuran Cemşid, kendisinin tanrı olduğunu îlân etti. İnsanları kendisine taptırdı. Tahta geçtiği Mart ayının yirmi birinci gününü de kendine yılbaşı kabûl ederek bayram îlân etti. Nevruzun islamla bir ilgisi yoktur ve atesin uzerinden atlamak dini bir ritüel dir. İnanan her insan bu pagan geleneğinden uzak durmalıdır.
    Cevapla
  • orhan 9 yıl önce Şikayet Et
    New-roz , "yeni gün" demek. Ve Farsça bir kelime. Nasıl kürtçe oluyor anlamadım. Bu baharın gelişi Türklerde binlerce yıldır kutlanan bir olay.Türkler Anadoluya geldiklerinde Türk dili Osmanlı döneminde Arapça ve Farscadan oldukça etkilenmiştir. O dönemden kalan bir yabancı ifadedir nevruz.
    Cevapla
  • Bahar Gelirde! 9 yıl önce Şikayet Et
    Ateş yakmak nedir . Ateşe Tabanlar Gibi. Oyna Zıpla Güzel Ama . Ateş nedir.!
    Cevapla
  • napsitli 9 yıl önce Şikayet Et
    Yakin lastikleri dünyayi iyice kirletin ama atesin üzerinden atlarken bir yerleriniz yanmasin ,ayrica Nevruz bildigim kadari ile bir Türk gelenegi yani kürtlerle pek alakasi yok
    Cevapla
  • mahabad.. 9 yıl önce Şikayet Et
    new-roz ise nasil turk gelenegi oluyor..yani isim neden turkce degil:) ? komik adam....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’