Hainler ittifak yaptı! 7 haziran öncesi dikkat

Güvenlik ve istihbarat birimleri, 7 Haziran seçimleri için kırmızı alarm durumuna geçti. 20 ilin valisi ile çok özel bir toplantı yapıldı.

Hainler ittifak yaptı! 7 haziran öncesi dikkat
Hainler ittifak yaptı! 7 haziran öncesi dikkat
GİRİŞ 16.03.2015 07:49 GÜNCELLEME 16.03.2015 07:55
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Seçimler için alınacak güvenlik tedbirlerinin belirlendiği toplantıda, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak ve çözüm sürecinin girdiği atmosferi bozmak isteyen tüm odakların, seçimleri hedef alarak kaos ve korku ortamı oluşturmak için girişimlerde bulunabilecekleri kaydedildi.

Türkiye'deki huzur ortamı ve çözüm sürecini bozmak isteyecek örgüt sayısının arttığı bunun için önlemlerin de önceki seçimlere göre artırılması kararlaştırıldı.

Tehdit kapsamında öncelikli ele alınan 20 il için risk analizi yapıldı, polislerin eğitimden geçirilmesi, bu illere çevik kuvvet ve jandarma komando takviyesi yapılması, boş emniyet kadrosu bırakılmaması, riskli ilçelere deneyimli emniyet müdürlerinin ataması yapıldı. Suriye sınırındaki risk yoğunluğu sebebiyle bir askeri güvenlik bölgesi kurulmasına karar verildi. Ayrıca siyasi partilerin, seçim bürolarının çevrelerindeki güvenlik önlemleri artırılacak, sandık güvenliği için tüm araçlar seferber edilecek.

'HEDEF ÜLKE İSTİKRARI'

Terör örgütlerinin seçimleri hedef alacak girişimlerine karşı alınan tedbirler ve tüm istihbarat raporları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta Beştepe'de topladığı Bakanlar Kurulu toplantısında da ele alındı. PKK, DHKP-C, IŞİD ile birlikte Suriye'nin eli kanlı diktatörü Esad ve örgütleri taşeron olarak kullanan bölgedeki yabancı istihbarat örgütlerinin Türkiye'nin huzur ve istikrar ortamını bozmak için 7 Haziran seçimlerini özellikle hedef alabilecekleri vurgusu yapıldı.

İçişleri ve istihbarat birimlerinin bilgileri ışığında yapılan geniş çalışma bir kez de Bakanlar Kurulu üyelerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlatıldı. İşte SABAH'ın ulaştığı o çalışmanın detayları:

50 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

Seçimler için, öncelikli 20 hassas ilin risk analizi ve güvenlik değerlendirmesi yapıldı.
Seçimlerde görev alacak 50 bin emniyet personeli için özel eğitim başlatıldı.

Tüm görevli personele dağıtmak için, dikkat edilmesi gereken hususlar başta olmak üzere tüm gerekli bilgileri içeren "Milletvekili Genel Seçimi 2015-Mevzuat ve Genelgeler" el kitabı hazırlandı.

Riskli illere 10 bin 65 çevik kuvvet polisi takviye olarak gönderildi.

10 jandarma komando taburu takviyesi başlatıldı. İhtiyaç belirmesi durumunda takviyeler devam ettirilecek.

YORUMLAR 14
  • Umutlu Olmak Zor 9 yıl önce Şikayet Et
    Provokatörlere göz yumulursa Hükümet kaybeder. Ağır cezalar gelmeli artık
    Cevapla
  • nuh 9 yıl önce Şikayet Et
    valiler doğuda korkudan kendileri her zaman sokağa çıkamazken nasıl asayişi sağlayacaklar?
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk hainmi ? hainse neden her istediklerini verdiniz ?
    Cevapla
  • abuzittin elişakşak 9 yıl önce Şikayet Et
    Zaten sadece başınız sıkışınca polis aklınıza gelir diğer günlerde hepsi paralelci diye iftira atarsınız.
    Cevapla
  • malcolm-x 9 yıl önce Şikayet Et
    bu çapulcular hiç bir şeyden ders almıyor ne cahil adamlar bunlar. ellerine bir şey geçeceğinden değil yanlızca içinde yaşadığı ülkelerine zarar veriyor yanında biber gazı soluyorlar. ve göz göre göre siyonistlere, neoconlara, içte ve dışta ensesi kalın baronlara, kısaca türkiye düşmanlarına bilerek yada bilmeyerek taşeronluk yapıyor, ekmeklerine yağ sürüyorlar. nasıl bir zihniyetleri varsa yazık?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık