MEB Mtsas 2015 Ehliyet Sınav tarihi ne zaman?

MEB 2015 ehliyet sınav tarihlerini açıkladı. Ehliyet sınavı ve ehliyet sınav tarihleri hakkında detaylı bilgiler haber7.com'da

MEB Mtsas 2015 Ehliyet Sınav tarihi ne zaman?
MEB Mtsas 2015 Ehliyet Sınav tarihi ne zaman?
GİRİŞ 16.03.2015 09:13 GÜNCELLEME 16.03.2015 09:13

2015 yılında yapılacak olan ehliyet sınavlarının tarihleri belli oldu. MEB, internet sitesinden MTSAS Ehliyet Sınavı tarihleri açıklandı. Ayrıca ehliyet ile ilgili önemli değişiklikler yapıldı. 

2015 EHLİYET SINAVI TARİHLERİ VE EHLİYET SINAVLARI TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı sürücü adaylarının merakla beklediği 2015 ehliyet sınavı takvimini ilan etti. MEB'in duyurusuna göre yıl içinde 6 ehliyet sınavı (MTSKS) yapılacak. Ehliyet sınavı sonuçları ise sınav yapıldığı tarihten 10 gün sonra açıklanacak. Ehliyet sınavı takvimine göre 2015'in ilk sınavı 10 Ocak'ta yapılacak.

2015-MTSKS-1 Ehliyet Sınavı = 10 Ocak 2015 Cumartesi

2015-MTSKS-2 Ehliyet Sınavı = 21 Mart 2015 Cumartesi

2015-MTSKS-3 Ehliyet Sınavı = 27 Haziran 2015 Cumartesi

2015-MTSKS-4 Ehliyet Sınavı = 22 Ağustos 2015 Cumartesi

2015-MTSKS-5 Ehliyet Sınavı = 10 Ekim 2015 Cumartesi

2015-MTSKS-6 Ehliyet Sınavı = 12 Aralık 2015 Cumartesi

Ehliyet ile ilgili önemli değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürücü kurslarına gönderdiği yazıda, yeni bir Karayolları Trafik Yönetmeliği hazırlandığı ve taslakta otomatik vites araç kullanan sürücülere B1 sınıfı ehliyet verileceği belirtildi.

-Otomatik vites kullananlara ayrı ehliyet

-1997 öncesi ilkokul mezunlarına ehliyet hakkı

-Ehliyet çeşidi artıyor

-Ehliyetlere süre kısıtmalası geliyor.

Ak Parti milletvekillerinin Nisan 2012'de Meclis Başkanlığı'na sunduğu ve Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifinde, otomatik vitesli araçlar için özel ehliyet verilmesi, ilköğretimin 8 yıl olmasından önce (18 Ağustos 1997) ilkokul diploması alanlara da ehliyet sahibi olma hakkı tanınması gibi düzenlemeler yapılması öngörüldü. Bu teklifin ardından sürücü ehliyetleri ile ilgili yeni düzenlemeler de tartışılmaya başlandı.

ADAY SÜRÜCÜYE 'K SINIFI'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürücü kurslarına gönderdiği bir yazı ehliyetle ilgili yeni düzenleme için altyapı hazırlığını gündeme getirdi. Yazıda sürücülerin AB ülkelerinde sıkıntı yaşamaması için yapılacak değişiklikle ehliyet çeşidinin 9'dan 17'ye çıkacağı bildirildi. Yeni yönetmeliğin henüz yayınlanmadığı vurgulanan yazıda, taslak hakkında bilgi de yer aldı. Buna göre ehliyetler ömür boyu değil, sınıflarına göre 5 ya da 10 yıl geçerli olacak. Sadece otomatik araç kullanan sürücülere B1, aday sürücülere ise K sınıfı ehliyet verilecek.

5 VE 10 YIL GEÇERLİ OLACAK EHLİYET SINIFLARI

Buna göre yeni sürücü belgeleri; A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, DE, M, F, G ve K sınıfından oluşacak. A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olacak. 

EHLİYET İÇİN GEREKLİ BELGELER

Diploma Fotokopisi (Aslı veya Noter tastkli) veya Öğrencilerden 2 adet öğrenci belgesi asıl olacak

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

7 Adet Fotoğraf

Savcılıktan Temiz Kağıdı

( Adliyeden Ehliyet için olacak veya Beyan Dilekçesi e-devlet sitesinden de alabilirsiniz)

Sağlık Raporu (Tek tabibten veya hastaneden sürücü olur raporu Aile hekimleri ücretsiz veriyor)

Evli Bayanlardan Evlilik Cüzdanı Fotokopisi

Kan Gurubu Kartı

Ehliyeti Olup Büyütmek İsteyenler

(Ayrıca Yukarıdakilere ek olarak)

Sürücü Belgesi Fotokopisi

Ehliyet alacaklara sevindirici haber

Sürücü kurslarındaki eğitim kalitesinin artırılması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi için taban fiyat uygulamasına geçiliyor.

Haksız rekabetin önüne geçilmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve sürücü adaylarına eksiksiz eğitim verilebilmesi için Türkiye genelindeki tüm sürücü kurslarında taban fiyat uygulamasına geçilecek.

Türkiye Sürücü Kursları ve eğitimcileri Konfederasyonu (TUSEKON) Genel Başkanıİsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde 3 bin 500 sürücü kursu olduğunu ve yıllık ortalama 1 milyon 200 bin kişiye sürücü belgesi verildiğini söyledi. Doğrudan insanların can ve mal güvenliğini ilgilendiren bir iş yaptıklarını ve bunun kusursuz olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, kurslar arasında fiyat birlikteliği olmaması nedeniyle çok düşük ücretlere kursiyer kaydı yapılabildiğini ifade etti.

Düşük ücretle kayıt alan kursların kaliteli eğitim vermesinin mümkün olmadığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Konfederasyon olarak taban fiyat belirlenmesi konusundaki isteğimizi Milli Eğitim Bakanlığına ilettik. Yönetmelik değişikliği üzerinde görüşülüyor. Bir ay içerisinde taban fiyat uygulamasının hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bu uygulama hem sürücü kurslarının hem de kursiyerlerin lehine olacak. Şu anda eksik eğitim veren kurslar 500-600 liraya öğrenci kaydı yaparken, kusursuz eğitim veren kurslar 800-900 liraya öğrenci alıyor. 40 bine yakın eğitimcimiz var ve bunların büyük çoğunluğu üniversite mezunu. Yapılacak düzenlemeyle her ilde milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda bir fiyat belirlenecek. Hiçbir sürüsü kursu belirlenen taban fiyatın altında fiyat ilan edemeyecek. Ancak belirlenen fiyatın üzerinde öğrenci kaydı yapabilecek." 

"EKSİK EĞİTİMİN BEDELİ İNSAN HAYATIYLA ÖDENİYOR"

Düşük fiyatla kurslara kaydolan öğrencilerin sürücü eğitimlerini tam olarak alamadığını, bu nedenle sınavlarda başarısız olduklarını dile getiren Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının 30 saat teorik, pistlerde ve simülatörlerde eğitim, daha sonra da 12 saat akan trafikte direksiyon dersi verilmesini zorunlu tuttuğunu hatırlattı. Yılmaz, bu eğitimlerin bir maliyeti olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: "Bu maliyet Hakkari'de neyse üç aşağı beş yukarı Edirne'de de aynıdır. Biz kurslar olarak öğrencilerimize bu eğitimleri vermek zorundayız. Fiyatlar çok fazla düşürüldüğü zaman istenen eğitimlerin verilmesi olanaksız hale geliyor. Çünkü kurs yetkilisi düşük fiyat verince bunu mutlaka bir yerden çıkarması gerekiyor. Düşük fiyat demek 'eksik eğitim' anlamına gelir. Bizde eğitim eksikliğinden kaynaklanan yanlışı geriye dönüp düzeltme şansı yok. Eksik eğitimin bedeli insan hayatıyla ödeniyor."
 
Taban fiyat uygulaması geldikten sonra hiçbir sürücü kursunun belirlenen fiyatların altına inemeyeceğini ama daha fazla fiyat ilan edebileceğini anlatan Yılmaz, "Taban ücret altında fiyat veren kurslar yakın takibe alınacak, denetimler sonucu uyarılarda bulunulacak. Hatalarında ısrar eden kurslar hakkında geçici veya daimi kapatma cezaları verilebilecek" dedi.
 
Uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte kurslardaki eğitim kalitesinin de artacağını ve bilinçli sürücüler yetişeceğini ifade eden İsmail Yılmaz, kurslar arasındaki farkın da verilen eğitimle ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

24 milyon ehliyet değişecek! İşte bedeli

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, temmuz ya da ağustos ayında yürürlüğe girmesi beklenen Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca yaklaşık 24 milyon ehliyetin 15 lira karşılığında yenileriyle değiştirileceğini belirtti.

Tekin, içinde Stajyer Ehliyet Kanunu'na ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı yönetmelik taslağında son aşamaya gelindiğini ifade ederek, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tarafların görüşlerini de aldığı yönetmeliğin en erken temmuz ya da ağustos ayında yürürlüğe gireceğini kaydetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Avrupa'daki ehliyet sisteminin bir benzerini Türkiye'nin gereksinimlerini de göz önünde bulundurarak değişikliğe gittiğini anlatan Tekin, şöyle konuştu:

"Şu anda 9 ayrı ehliyet veriyoruz. Bu ehliyet sınıfları 17'ye çıkacak. Ehliyetlerimizin hepsi değişecek. Otomobil, minibüs gibi küçük araçlar için kullanılan ehliyetler 10, otobüs ve kamyon gibi araçlar için kullanan ehliyetler de 5 yılda bir değiştirilecek. Sürücü, belirtilen süreyi doldurduktan sonra sağlık ocağına gidecek ve tekrar, 'Sürücü olur raporu' alacak. Bu raporu aldıktan sonra 15 lirasını vererek, ehliyetini değiştirecek."

"24 MİLYON EHLİYET DEĞİŞTİRİLECEK"

Murat Tekin, Türkiye'de yaklaşık 24 milyon ehliyet bulunduğunu, bunların 15 lira karşılığında yenileriyle değiştirileceğini söyledi.

Yeni ehliyetlerin, Avrupa ülkeleri de dahil 80 ülkede geçerli olacağını dile getiren Tekin, "Yönetmelikle küçük ehliyeti alıp, tecrübe edinip daha sonra büyük ehliyete geçme şartı gelecek. Mesela bir kişi direkt (E) sınıfı dediğimiz otobüs, kamyon ehliyetine başvuramayacak. Öncelikle (B) sınıfını alması gerekecek" diye konuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...
Cep telefonlarında düşük fiyat tehlikesi! Piyasanın altında satıyorlar