Fatsa'da engelli öğrenciler için "müzik akademisi sınıfı" açıldı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde engelli öğrencilere terapi amaçlı "müzik akademisi sınıfı" oluşturuldu.

Fatsa'da engelli öğrenciler için "müzik akademisi sınıfı" açıldı
Fatsa'da engelli öğrenciler için "müzik akademisi sınıfı" açıldı
GİRİŞ 17.03.2015 13:55 GÜNCELLEME 17.03.2015 13:55

Fatsa Kaymakamlığı tarafından desteklenen, Fatsa Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan sınıfın çılış törenine, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Murat İnceel, Fatsa Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Emniyet Müdürü Etem Öztürk, Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, Fatsa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek, çok sayıda kurum müdürü ve amirinin yanı sıra engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Osmanlı ve Selçuklu döneminde müzikle terapinin kullanıldığından bahseden Fatsa Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Seniha Dolu, “Engelliler için müzik çok önemli bir değer taşımaktadır. Bu değer ise öğrencileri başarıya götürecektir. Müzik, öğrencilerimizin öz güvenini artırır ve kendilerini başarılı hissetmesine neden olur. Osmanlı ve Selçuklu döneminde müzikle terapi kullanılmış olup ABD’de ise 1977 yılından bu zamana kadar müzikle terapi bir bilim dalı olarak kabul edilmiştir. Müzik akademisinin açılmasında desteklerini esirgemeyen kaymakamımıza ve milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

Modern toplumların engelli insana verdiği değerle ölçüldüğünü söyleyen Fatsa Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ise şunları kaydetti:

"Bugün çok anlamlı bir gün. Karadeniz’de bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Fatsa Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinin hazırladığı proje bizler için bir ilk. İnşallah bu projelerimizle ilkleri çoğaltacağız. Modern toplumlar engelli insana verdiği değerle ölçülür. Bu anlamda engelliler bizler için çok değerlidir. Engelli öğrencilerimizin açılan bu müzik akademisinde eğitim alacak olması bizleri çok mutlu etmiştir. Böyle bir güzel günde bizleri yalnız bırakmayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Protokol, müzik akademisi sınıfını gezerek engelli öğrencilerle müzik enstrümanlarını çaldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi