Niğde'de 263 bin elma fidanı dağıtıldı

Niğde İl Özel İdaresi ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile çiftçilere 263 bin elma fidanı dağıtımı yapıldı.

Niğde'de 263 bin elma fidanı dağıtıldı
Niğde'de 263 bin elma fidanı dağıtıldı
GİRİŞ 17.03.2015 20:03 GÜNCELLEME 17.03.2015 20:03

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediyesi Hayvan Pazarında düzenlenen fidan dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında, üzerinde yaşadıkları toprakların topraklar dünyanın en kıymetli ve en verimli toprakları olduğunu kaydetti.

Vali Kılıç, bu topraklar üzerinde bugüne kadar tarih boyunca kimler yaşadıysa zengin ve müreffeh olduklarını belirterek, "Bize bu coğrafyayı hediye eden tüm şehitlerimize olan vefa borcumuz ve bizden sonraki nesillere olan iyi bir vatan toprağı miras bırakmak borcumuz" dedi.

Bu yıl içerisinde 250 bin hektar civarındaki tarım dışı arazide ağaç dikilmeye yönelik 150 bin hektarının bu sene, 5 bin hektarına 5 milyon fidan dikme yolunda geniş bir çalışma başlattıklarını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Buna ulaşmak içinde gece gündüz bütün kuruluşlarımızla beraber çalışıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de, il genelinde bu sene 400 bin meyve fidanı dağıtılacak. Geçen sene çiftçimiz bizden 26 bin fidan talep etmişti bizde dağıtmıştık. Bu yıl çiftçimiz 400 bin meyve fidanı talep etti ve biz bu talebin tamamını karşılayacağız. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

İl Özel İdaresinin kaynakları ile temin edilen fidanların toplam 95 köy ve belde olmak üzere 3 bin 130 dekar toprakla buluşacağı belirtildi.

Törene, Vali Kılıç'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak