TÜGVA'dan Çanakkale şehitleri için anlamlı anma

Çanakkale destanının 100. yılı olması münasebetiyle TÜGVA Kartal İlçe temsilciliğinin düzenlemiş olduğu etkinliğinde salon doldu taştı.

TÜGVA'dan Çanakkale şehitleri için anlamlı anma
TÜGVA'dan Çanakkale şehitleri için anlamlı anma
GİRİŞ 19.03.2015 18:08 GÜNCELLEME 19.03.2015 18:08

Çoğunluğu gençlerin oluşturduğu programda coşku ve hüzün bir aradaydı. Kur’an tilaveti ile başlayan programda İlçe Temsilcisi Abdullah Gümüş’ün ve İl temsilcisi M.Fatih Kacır’ın konuşması sonrası “Tek ihtimal Çanakkale” isimli tiyatro oyunu sahnedeydi.

İlçe temsilcisi Abdullah GÜMÜŞ konuşmasında;


Çanakkale savaşının olduğu yıllarda birçok okul mezun verememişti. Çünkü tüm gençler vatanını müdafaa üzere Çanakkale’deydi.. Evet belki diploma alamadılar, evet mezun olamadılar, ama onlar Yüce Allah’ın onlara vermiş olduğu en şerefli diploma olan şehadet diplomasını almışlardı.

Çanakkaleyi Çanakkale yapan gelen düşmanlar değil, zaten onlar 1071’den beri gelip gidiyorlar, Çanakkaleyi Çanakkale yapan onları karşılayan  asil ruhtur. Asil duruştur. Çanakkale,  yokluğun varlığı, maneviyatın maddiyatı yendiği yerdir.

Bu destan, vatanı, bayrağı, milleti ve dini için canını Allah yolunda feda eden şehitlerin destanıdır. Bu destan, kendi yarası kanarken düşmanın yarasını saran mehmetçiğin destanıdır. İşte biz böyle asil ruha sahip ecdadın torunlarıyız.

Dolayısıyla İslam coğrafyasının kaderi de, geleceği de bu neslin torunları olan biz gençlere bağlıdır.

Türkiye’de özellikle biz gençlerin atacağı olumlu her bir adım - Suriye’de Filistin’de, Mynmar’da, Arakan’da,   genç kardeşlerimizin gözyaşına mendil olacağını hiçbir zaman unutmamalıyız. İnşaallah Türkiye Gençlik Vakfı olarak hep beraber, -olumlu adımlar atmak için yorulmadan, yılmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!