Barış Treni Diyarbakır'da halaylarla karşılandı

Çözüm sürecine sivil toplum destek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul'dan yola çıkan Barış Treni bugün Diyarbakır'a ulaştı.

Barış Treni Diyarbakır'da halaylarla karşılandı
Barış Treni Diyarbakır'da halaylarla karşılandı
GİRİŞ 20.03.2015 12:55 GÜNCELLEME 20.03.2015 12:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Barışa Bak Platformu tarafından organize edilen ve çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla 11 Mart'ta İstanbul Pendik'ten hareket eden Barış Treni Diyarbakır'a geldi. Tren Diyarbakır Garı'nda Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muharrem Cebe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ile yöresel kıyafetli kadın ve erkekler karşıladı. Trende bulunan heyet davul zurna eşliğinde halaylarla coşkuyla karşılanırken, yolculara çiçek verildi.

Kendilerini karşılayan protokolle davul zurna eşliğinde halay çeken tren yolcuları daha sonra ellerinde Türkçe, Kürtçe barış mesajlarının yer aldığı dövizler taşıyarak Sümerpark'a geçti. Burada barış fidanı diken heyeti karşılayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muharrem Cebe, "Bugün bir daha barış tohumlarının yeşerdiği, savaşın olmadığı bir ortam düzeniyle İstanbul'dan Diyarbakır'a doğru hareket etti. Biz tabiki bu girişime çok büyük değer veriyoruz. Diyarbakır halkı ve belediye olarak bu girişimi destekleyerek diliyoruz ki son barış treni olur"

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Atilla Yayla ise "Bu anlamsız savaşın kavganın sona ermesi lazım. Türkiye bu savaşı daha fazla sürdüremez, sürdürmemeli, bu uygarlığa ve insanlığa da aykırı olan bir şeydir. Diyarbakır'da özgürlük ve adalet temelinde herkesin vatandaş olmaktan gurur duyuracağı bir Türkiye'yi inşa etmek için yola çıkmış olacağız. Yaşasın barış" dedi.

YORUMLAR 2
  • ubeyde 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulkeyi bu hukumet kadar seven hizmet eden bir baska hukumet goster..iyice sacmalmsn kardsm..vatanini milletini seven..ne o istismar alanininz elden gidiyor demi..baris istemezsnz tabi..baris gelecek catlasanzda patlasanzda gelecek evel allah..ins..
    Cevapla
  • Vatanı, milleti 9 yıl önce Şikayet Et
    Seven bir hükümet is basina gelende gorurum ben sizin barış treninizi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?