İstanbul, Ankara hava durumu, Meteoroloji uyardı!

Meteorolojiden kar uyarısı, İstanbul Ankara, İzmir hava durumu raporu, hava nasıl olacak? Kar ne zaman yağacak?

İstanbul, Ankara hava durumu, Meteoroloji uyardı!
İstanbul, Ankara hava durumu, Meteoroloji uyardı!
GİRİŞ 22.03.2015 09:30 GÜNCELLEME 22.03.2015 09:30

İstanbul hava durumu nasıl olacak? Kar yağacak mı? Hava sıcaklıkları düşecek. Türkiye'de yağışlı ve soğuk hava etkisini sürdürürken yarın da Balkanlar'dan gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin daha etkisine girecek

KARAYOLLARINDA SON DURUM

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

EN GÜZEL YEMEKLER İÇİN TIKLAYIN

OTOMOBİL PİYASASI İÇİN TIKLAYIN

EN GÜZEL OYUNLAR İÇİN TIKLAYIN

Meteorolojiden kar uyarısı

Meteoroloji; Hakkari, Bitlis, Van ve Şırnak'ta yoğun kar olduğunu, Osmaniye, Hatay ve Adana'da sağanak yağmur beklendiğini açıklayıp uyardı.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, ülke geneli parçalı çok bulutlu, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında yağışlı geçecek. Meteoroloji ayrıca Hakkari, Bitlis, Van ve Şırnak'ta yoğun kar yağışı olduğunu açıkladı ve uyardı.

3 İLDE SAĞANAK YAĞMUR YAĞIŞI VAR

Yapılan son değerlendirmelere göre de, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak, Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara'nın güneydoğusu ile yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BUZLANMA VE DON BEKLENİYOR

Batı bölgelerdeki yağışların ise hafif olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu. Hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu 7

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 11

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmurlu 7

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

Yeni soğuk hava dalgası geliyor

Soğuk ve yağışlı havanın hafta sonuna kadar etkili olmaya devam edeceği pazar gününden itibaren batıdan başlayarak hava sıcaklığı artacak.

AA muhabirinin, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, cuma günü Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların kıyılarda ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yarın meydana gelecek yağışlar, Doğu Akdeniz'de kuvvetli sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda Hakkari, Bitlis, Şırnak'ın doğusu ve Van'ın güneyinde yoğun kar şeklinde olacak.

Cumartesi günü Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyıları dışında tüm yurtta yağış görülecek. Yağışların Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur Marmara'nın doğusunda, Doğu Anadolu'nun batısında, İç Ege ve Göller Yöresi'nde karla karışık yağmur, yağış alan diğer bölgelerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Bingöl,Tunceli ve muş çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı bekleniyor.


İSTANBUL'DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR

İstanbul'da cuma günü akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağış, gece ve cumartesi günü Sabah saatlerinde kentin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur olarak görülebilecek.

Yarın İç Anadolu bölgesinin doğusunda yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde devam eden yağışlara ilave olarak akşam saatlerinden itibaren Ankara ve İç Anadolu'nun batısında da yeniden karla karışık yağmur ve kar yağışı başlayacak. Kar yağışı cumartesi günü de devam edecek.

Soğuk ve yağışlı sistem, pazar günü doğu bölgelerde etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek. Ancak Türkiye, pazartesi günü batı bölgelerden itibaren ılık ve yağışlı yeni bir sistemin etkisine girecek. Bu sistem ise hızlı bir şekilde hareket ederek salı günü etkisini kaybedecek.

Mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları, pazar gününe kadar azalmaya devam edecek, pazar günü batı bölgelerden başlayarak gelecek hafta yurt genelinde artacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek.

ZİRAİ DON UYARISI

Zirai faaliyetlerin başladığı, meyve ağaçlarının tomurcuklandığı ve çiçeklendiği bu dönemde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde pazar günü sabah saatlerine kadar hafif, yüksek kesimlerinde ise orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.

Başta meyve ve sebze üreticileri, seracılar olmak üzere zirai faaliyette bulunan çiftçilerin, tahmin edilen zirai don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Bugün, yarın ve hafta sonunda ülkenin iç kesimlerinde görülecek kar yağışları ile buzlanma ve don olayının neden olabileceği ulaşımda aksamalara karşı sürücülerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

ESKİŞEHİR'DE KAR UYARISI

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da, cuma ve cumartesi günleri kar yağışı görülebileceği bildirildi.

Bölge geneli hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, bu haftanın soğuk ve yağışlı geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Cuma ve cumartesi günleri kar yağışı beklentisi olduğunu anlatan Tarınç, şöyle konuştu:

“Bölge genelinde yarın yağış beklentimiz yok. Çarşamba günü hafif yağışlar bekliyoruz. Gece saatlerde ise iç ve yüksek kesimlerde hafif kar yağışı da görülebilir. Perşembe günü çok bulutlu geçecek. Cuma ve cumartesi günleri de tüm bölgede kar yağışı bekliyoruz. Pazar gününe kadar sıcaklıklar, hissedilir derecede mevsim normallerinin altında seyredecek. Yani en yüksek sıcaklıkların 5-6 derece olmasını, en düşük sıcaklıkların ise geceleri sıfırın altında seyretmesini bekliyoruz. Pazar günü yağış beklentimiz yok ve bu günden itibaren sıcaklıkların yeniden artacağını tahmin ediyoruz. Rüzgarlar ise bu hafta kuzeyli yönlerden esecek.”

ERZURUM’DA KAR YAĞIŞI

Erzurum’da kar yağışı yeniden etkisini gösterirken cadde ve sokaklar beyaz örtüyle büründü.  Yaklaşık 1 hafta aradan sonra Erzurum kent merkezinde yeniden kar yağışı görüldü. Kar, yerde tutmaya başlarken vatandaşlar da kar yağışı altında yürümenin keyfini çıkardı. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerinde kar yağışının etkisini daha da artıracağını belirterek, vatandaşların buzlanma ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları hususunda uyarıda bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?