Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifade verecek

Balyoz davasına ilişkin soruşturmada Taraf Gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifadeye çağrıldı.

Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifade verecek
Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifade verecek
GİRİŞ 20.03.2015 16:03 GÜNCELLEME 20.03.2015 16:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklandığı, Balyoz davasında kumpas iddialarına ilişkin soruşturmada Taraf Gazetesi eski genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ifadeye çağrıldı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Taraf gazetesi eski çalışanı gazeteci Yıldıray Oğur, şüpheli olarak ifade verirken, soruşturma kapsamında Balyoz haberlerinde imzası bulunan o dönemki Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ile yazar Yasemin Çongar’ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi.

"ÇOLUK ÇOCUĞU BIRAKIN BENİ ALIN" DEMİŞTİ

Ahmet Altan Mehmet Baransu'nun tutuklanmasının ardından Cumhuriyet'e verdiği röportajda "Balyoz darbe planlarının basılmasına ben karar verdim, çoluk çocuğu bırakın hadi bana gelin" demişti.

İŞTE ALTAN'IN O AÇIKLAMALARI

Ben Taraf gazetesinin kurucularından biriyim, o gazeteyi beş yıl yönettim, Balyoz darbe planlarının basılmasına ben karar verdim. O planları bin defa önüme getirseler bin defa da basarım. Darbecilerin zorbalığından da, hırsızların zorbalığından da nefret ederim. Bu duygum hiç değişmedi, hiç değişmeyecek. Onun için çeşitli insanların isimlerini ortada dolaştırarak, Baransu’yu tutuklayarak meselenin etrafında dolaşmaktan vazgeçin. Yasemin Çongar’ı, Baransu’yu, şimdi itirafçı olmuş çoluk çocuğu bir kenara bırakın. O itirafçılar kendilerinin “kullanışlı aptal” olduklarını söyledikten sonra bizim de “kullanışlı aptal” olduğumuzu söylüyorlarmış. O zavallı çocuklar, birkaç kuruş için bir hırsız çetesinin oda hizmetçiliğine soyundukları için hayat onlara alçaklıkla aptallıktan başka seçenek bırakmadı. Daha yaşları kırka varmadan, alçaklıklarını itiraf etmemek için aptal olduklarını söylemek zorunda kaldılar. Aptal olduklarını kabul etmezlerse, alçak olduklarını söylemek zorunda kalacaklar çünkü. Zavallı çocuklar. Onlarla uğraşmayın, onlar zaten sizin adamınız olmuş. O haberi basan, o haberi basmaya karar veren, Balyoz’un bir darbe hazırlığı olduğundan bir an bile kuşku duymayan adam benim. Hadi gelin bir konuşalım bakalım, Balyoz planları “devletin gizli kalması gereken” bilgisi miymiş?

YORUMLAR 1
  • aracı 9 yıl önce Şikayet Et
    Adam zaten gidecekti. Gider verir ifadeyi. Korkusu olsa bu lafı etmezdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı